Maden ihracatçıları umutlu

Maden ihracatçıları umutlu -Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Erdinç: -"2013 maden ihracatçılarının yılı olacak"


İZMİR (A.A) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, 2013 yılının maden ihracatçıların yılı olacağını söyledi.
     Erdinç, Ege Maden İhracatçıları Olağan Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, yıl sonunda yüzde 20 ihracat artışının hedeflendiğini belirtti.
     Doğal taş ihracatının geçen yıl artarak 1 milyar 674 milyon dolardan, 1 milyar 902 milyon dolara çıktığını hatırlatan Erdinç, "2013 maden ihracatçılarının yılı olacak. Bu yıl için doğal taş sektörü ihracat artışı hedefliyor. 2023 yılında ise sektör 7 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı amaçlıyor. Önümüzdeki 5 yılda ihracat artış hızının yüzde 20 artış yakalayacağımızı düşünüyoruz. Misyonumuz, ihracatçı firmalara geleneksel pazarlarımızın yanı sıra yeni pazar arayışları konusunda imkan tanımaktır" dedi.
     Doğal taş ihracatında Çin ve ABDnin ilk sırada yer aldığını hatırlatan Erdinç, yeni pazar olarak Hindistanın belirlendiğini kaydetti. Hindistanın ticaret merkezi kabul edilen Mumbaide düzenlenecek olan "ET ACETECH Fuarı"nda bu yıl geniş bir katılımla temsil edileceklerini ifade etti. Erdinç, 2014 sonrasında Hindistana çok fazla mermer ihracatı yapılacağının öngörüldüğünü dile getirdi.
    
     -"Fabrikalarda işçi sıkıntısı"
    
     Mermer fabrikasında çalıştıracak işçi bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Arslan Erdinç, vasıfsız işçilerin mermer fabrikalarında çalışmak istemediğini kaydetti.
     Vasıfsız işçi sorununa çözüm bulmak gerektiğine dikkati çeken Erdinç, "Bunun için ülkemizdeki mültecilerden faydalanma veya mart-ekim ayları arasında yurt dışından misafir işçi getirme şeklinde bir çözüm bulunabilir. Bu sayede Türkiyede blok mermer ve nihai ebatlı mal üretimini de katlarız. Yoksa üretimimiz sınırlı kalacaktır" şeklinde konuştu.
     Genel kurulda, Ege Maden İhracatçıları Birliği 2013 yılı tahmini bütçesi 2 milyon 840 bin lira olarak kabul edildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Maden ihracatçıları umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER