Madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması faaliyetleri

Madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması faaliyetleri


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi öğrencileri tarafından 13-21 yaş arasındaki madde bağımlısı veya suça eğilimli gençlerin topluma kazandırılması için proje hazırlandığı bildirildi.
     İlahiyat Fakültesi Arap Dili Kulübü Akademik Danışmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Civelek, yaptığı açıklamada, kulüp öğrencileri tarafından madde bağımlısı ve suça eğilimli gençlerin rehabilitasyonu amacıyla bir proje hazırlandığını söyledi.
     Dezavantajlı Gruptaki Gençlerin Rehabilitasyon Kursları adlı projenin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına sunulacağını dile getiren Civelek, 100 bin lira bütçeli projeyle 40 gence eğitim verilmesinin hedeflendiğini belirtti.
     Projenin kabul edilmesi halinde 13-21 yaş aralığındaki madde bağımlısı veya suça eğilimli gençlerin sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerle yetiştirilmesinin amaçlandığını anlatan Civelek, şunları kaydetti:
     Üniversite öğrencisinin kente sadece maddi getiri sağlayan bir unsur olmaktan çıkarak, sosyal katkı sağlayan projelerde yer alması gerekiyor. Bu bağlamda öğrencilerimiz, üniversite yönetiminin de desteğiyle Çorum halkı için görünür, hissedilir ve katkı sağlayan projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Üniversite ve öğrencilerimizin yapacakları bu tür projelerle, Çorum halkına yönelik sorumluluklarının bilincinde olduklarını ortaya koyacaklar. Öğrencilerimiz, OKAya sunduğumuz bu projeyle güzel bir başlangıç yaptı.
     Civelek, projenin kabul edilmesi halinde 12 ay boyunca gençlerin eğitilerek topluma kazandırılması için çalışma yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER