Maçın ardından

Maçın ardından -Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Bir grup taraftar istifa diyor, bir grup beni koruyor. Öyle tatsız, tuzsuz şeyler. Biz bunları hak etmiyoruz. Buradan tatlılıkla ayrılmak istiyorum -Orduspor Tekni


SİVAS (A.A) - Spor Toto Süper Ligde 3-2 kazandıkları Orduspor maçının ardından görevi bırakma kararı aldığını açıklayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bir grup taraftar istifa diyor, bir grup beni koruyor. Öyle tatsız, tuzsuz şeyler. Biz bunları hak etmiyoruz. Buradan tatlılıkla ayrılmak istiyorum dedi.
     Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın iki takım için de zor geçtiğini, oyundan kopmadıklarını ve sahadan galip ayrıldıklarını söyledi.
     Maçı kazandıkları için mutlu olduğunu ancak taraftarın tepkisine çok üzüldüğünü ifade eden Çalımbay, düşme potasındayken göreve geldikleri Sivassporun, bu sezon hem ligde hem Türkiye Kupasında yoluna devam ettiğini belirtti.
     Rakibin ikinci golü öncesi topu kaptıran Hayrettin Yerlikaya aleyhine tezahüratlar yapıldığına değinen Çalımbay, 2-1 geride oldukları dakikalarda bazı taraftarların da kendisini istifaya çağırdığını söyledi.
    
     -Çalımbay: Sivaslıyım, Sivasa kırgın değilim-
    
     Bunu hak etmediklerini dile getiren Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:
     Burada her şeyimizi veriyoruz, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Birçok teklif gelmesine rağmen Sivası yarım bırakmayız diyerek, her türlü fedakarlığı yapıyoruz. İşin en üzücü yanı; daha maç bitmeden istifa çağrısı, oyuncuya bağırma, futbolcuları yuhalama... Tribünde benim yüzümden kavga etmeler. Bir grup taraftar istifa diyor, bir grup beni koruyor. Öyle tatsız, tuzsuz şeyler. Biz bunları hak etmiyoruz. Buradan tatlılıkla ayrılmak istiyorum. Sivaslıyım, Sivasa kırgın değilim.
     Yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Çalımbay, görevi bırakmaya karar verdiğini, takdirin yönetimde olduğunu bildirdi.
     Sivassporlu futbolcu Erhan Güven ise kendileri için sezonun en önemli maçını, çok zor olmasına rağmen kazandıklarını ifade etti.
     Ricardo Pedriel Suarez de çok iyi savaştıklarını ve yüreklerini ortaya koyarak maçı kazandıklarını söyledi.
    
     -Orduspor cephesi-
    
     Orduspor Teknik Direktörü Hector Raul Cuper ise bazen maçların neden kaybedildiğini anlatmanın çok zor olduğunu ancak bunu en iyi şekilde anlatmaya çalışacağını belirterek, Takımımız, 70 dakika boyunca çok iyi top oynadı. Kötü oynadığımız 10 dakika var, o 10 dakikada Sivasspor maçı kazanmayı bildi diye konuştu.
     Bir basın mensubunun Kafanızda gitmek var mı- şeklindeki sorusu üzerine Cuper, şunları söyledi:
     Bunu geçen hafta da konuştum. Başkana, İstifa etmem gerekirse istifam masamın üzerinde duruyor dedim. Başkan, birlikte çalışmamız gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden bu şekilde devam ediyoruz. Onlar da takımın iyiliği için kenara çekilmem gerekiyorsa bunu yapacağımı biliyor.
     Ordusporlu Garcia İniguez de maçta iyi organize olduklarını, yenilgiyi hak etmediklerini ifade etti.
     Barral Torres ise duran toplarda çok etkili olan Sivassporun maçı kazanmayı bildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER