Maçın ardından

Maçın ardından -Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: -Zor bir dönemde alınan 3 puan çok önemliydi -Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: -İki haftadır gol atamıyoruz. Bunu telafi edeceğiz (Görüntülü)


TRABZON (A.A) - Spor Toto Süper Ligde sahasında Sivassporu 1-0 yenen Trabzonsporun teknik direktörü Şenol Güneş, zor bir dönemde aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu söyledi.
     Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibin ilk maçta aldığı puanlarla kendi beklentilerinin üzerinde karşılaşmaya çıktığını belirterek, Biz de beklentilerin altında çıktık. Moral olarak bizden avantajlı bir takımla oynadık. Dirençli oynamaları bunu gösteriyor. Oyuna iyi başladık. Arkasından oynamalarına izin verince karşılıklı ataklar oldu dedi.
     Maçta oyuncuların genel olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Güneş, İstek ve coşkunun akıl ve moralle bütünleşmesi gerekiyordu. Bütün oyuncularda kazanma duygusu olduğu için onları tebrik ediyorum. Zor dönemde 3 puan çok önemliydi. Kazanan taraf olduğumuz için mutluyuz diye konuştu.
     Güneş, puan kaybettikleri Kardemir Karabükspor ve Gaziantepspor maçlarında daha iyi oynadıklarına değinerek, Oyuna bakılsaydı o maçları daha rahat kazanmalıydık. Biz her maçı kazanması gereken bir takımız. Kaybedilen her maç, oynanan her oyun eleştiri alacaktır. Sonuçlar iyi olsa takımdaki rekabet çok daha iyi olacak. Ligin başında 3 maçta 5 puan kaybeden Trabzonsporun çok başarılı olduğu söylenemez. Ancak takımı, oyuncuyu yok saymak doğru değil. Buna da alışacağız ifadesini kullandı.
    
     -Tolga, ameliyat olabilir-
    
     Güneş, karşılaşmanın 9. dakikasında omzundan sakatlanarak yerini Onura bırakan kaleci Tolganın durumuna ilişkin ise Doktorlardan aldığımız bilgiye göre, Tolganın bağlarında kopma var. Ameliyat da olabilir. Yarın bakacağız dedi.
    
     -Sivasspor cephesi-
    
     Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da Trabzonspor karşısında kötü oynamadıklarını belirterek, İyi oynadık. Ama yediğimiz gol, yemememiz gereken bir goldü. Kaçırdığımız pozisyonları da atmalıydık. Son vuruşlarda paslarda iyi değildik. Trabzon gibi bir deplasmanda bu kadar pozisyon bulan birtakım olarak bunları değerlendirmeliydik dedi.
     Takımının oyunundan memnun olduğunu vurgulayan Çalımbay, Ancak iki haftadır gol atamıyoruz. Bunu telafi edeceğiz. Bugünkü maç 3 ihtimalliydi. Ama her şeyden önce zevkli bir maçtı. Çünkü iki takım da kazanmak için oynadı. Sıkıntılarımızı aşarak tekrar istediğimiz yere geleceğiz diye konuştu.
    
     -Sahasında kayıpsız-
    
     Sivasspor galibiyetiyle puanını 7ye yükselten Trabzonspor, bu sezon oynadığı ikinci iç saha maçından da galibiyetle ayrıldı.
     Ligin ikinci haftasında sahasında Sanica Boru Elazığsporu 2-0 mağlup eden bordo-mavililer, Sivassporu da mağlup ederek fire vermedi.
     Takımının galibiyet golünü atan Halil Altıntop, bu sezon ilk golünü kaydetti. Yeni transfer Janko da 71. dakikada oyuna girerek bordo-mavili takım forması altında ilk maçını oynadı.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER