Maçın ardından

Maçın ardından -Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Deniz: -Savunmada başarılı olmadığımız için bu sonuç ortaya çıktı -Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca: -Bu maç bizim için önemliydi. İçeride kazandığımız m


GAZİANTEP (A.A) - Beko Basketbol Liginin 6. haftasında kendi sahasında Pınar Karşıyakaya mağlup olan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Doğan Deniz, Savunmada başarılı olmadığımız için bu sonuç ortaya çıktı dedi.
     Deniz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, sonucun kendileri için üzücü olduğunu söyledi. Basketbolun temelinin savunma olduğunu, hücum yapılarak maç kazanılamayacağını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:
     Rakibe baktığımız zaman ligin en çok sayı atan takımı. Basketçilerimiz atılamayan sayılarla ilgileniyor. Savunma yapmadığımız sürece sıkıntı oluyor. Savunmada başarı olmadığımız için bu sonuç ortaya çıktı. İnşallah savunma sorununu çözersek sorunu aşacağız. İçeriden sayı buluyorsun, dışarıdan sayı bulamıyorsun. Tamam bir şekilde sayı bulursun ama savunma yapmadığınız sürece sıkıntı oluyor.
    
     -Pınar Karşıyaka cephesi
    
     Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise iyi bir deplasman galibiyeti aldıklarını söyledi. Kazandıkları maçın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Sarıca, şunları kaydetti:
     İçeride kazandığımız maçların ardından bu deplasman galibiyetiyle iyi durumumuzu pekiştirdik. Teknik anlamda ise zaman zaman değişen roller bizim için çok önemli. Her oyuncudan katkı almak beni çok sevindiriyor. Bugün de Evren, özelikle önemli katkılar sağladı. Böyle arka arkaya aldığımız maçlarda değişik oyuncuların katkı vermesi var olan düzenin sürmesi için çok önemli. Bence hücum açısından çok iyiydik ve topu paylaşarak oynadık.
     Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor basketbolcusu Mutlu Akpınar da artık bir şekilde maç kazanmaları gerektiğini, rakiplerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı bir takım kurduklarını ifade etti.
     Pınar Karşıyaka basketbolcusu Evren Büker ise galip geldikleri için mutlu olduklarını belirtti. Maçın ilk periyotuna istedikleri gibi başladıklarını dile getiren Büker, şunları kaydetti:
     Bazen kolay atışları kaçırdık ve kolay basketler yedik. Ama maçın genelinde kontrol bizdeydi. Güzel bir galibiyet elde ettik ve tabii rakibimiz de iyiydi. Bizim şansımız, onların iki tane oyuncusu bugün oynayamadı. Bu da günümüz basketbolunda çok önemli. Çünkü rotasyonda oyuncunun sürekli sahada kalması yoruyor. Maçın sonunda biz bunları iyi değerlendirdik. Rakibimize bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. İnşallah onlar da bundan sonra toparlanırlar.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER