Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovari Kayseride:

Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovari Kayseride: -Türkiye, son 10 yılda çok büyüdü ve gelişti. Türkiyenin önemli bir ülke olduğunu dünyada herkes biliyor


KAYSERİ (A.A) - Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Türkiyenin, son 10 yılda büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, Türkiyenin önemli bir ülke olduğunu dünyada herkesin bildiğini söyledi.
     Hovari, Macar Kültür Günü etkinliğine katılmak üzere geldiği Kayseride, Vali Şerif Yılmazı ziyaret etti.
     Ziyarette, Türkçe konuşan Hovari, Kayserinin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.
     Macaristanın Türkiyeye önem verdiğini vurgulayan Hovari, şunları söyledi:
     Türkiye, son 10 yılda çok büyüdü ve gelişti. Türkiyenin önemli bir ülke olduğunu dünyada herkes biliyor. Son 30-40 yıl öncesine göre bugün önemi daha da arttı. Türkiye ile Macaristan arasında köklü bir bağ var. Bu bağı koruyup, gelecek nesillere aktarmak gerekiyor. Büyükelçilik olarak bu yönde çalışıyoruz. Kültürde, eğitimde ve ticarette ilişkilerimizin daha da gelişmesini istiyoruz. Türkiye büyük bir piyasa. Size daha fazla ürün satmak istiyoruz, yatırım yapmak istiyoruz. Her iki tarafta da büyük potansiyel var.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Güle geçen ay Çankaya Köşkünde güven mektubu sunduğunu anımsatan Hovari, Büyükelçi olarak Cumhurbaşkanı ile konuşmak büyük bir fırsat. Cumhurbaşkanınız inşallah Macaristanı ziyaret edecek. Kayseri hakkında da konuştuk. Dedim ki, Cumhurbaşkanının memleketi Kayseri, Türkiyede çok gelişmiş, kalkınmış bir bölge. Biraz güldü ve dedi ki, Büyükelçi, doğru söylediniz. Bu büyük bir şerefti, sizlerle de konuşmak büyük bir şeref dedi.
     Vali Yılmaz da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi yönünde siyasi iradenin zaten mevcut olduğunu belirterek, Bundan sonraki süreçte de bizler, ekonomik ve kültürel alandaki faaliyetlerle ilişkileri canlı tutmalıyız. Her iki ülke, kardeşlik duyguları içerisinde hareket ediyor. Kayseri, Anadolunun kalbi konumunda bir il. Son yıllarda hızla sanayileşen, planlı yapılaşmada örnek olan bir şehir diye konuştu.
     Büyükelçi Hovari, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi ziyaret etti.
     Hovarinin ziyaretlerine Macaristanın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss de eşlik etti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Macaristanın Ankara Büyükelçisi Hovari Kayseride: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER