Macar Büyükelçisi Hovariden Kartepe Belediye Başkanı

Macar Büyükelçisi Hovariden Kartepe Belediye Başkanı Karabalıka ziyaret


KOCAELİ (A.A) - Macaristanın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalıka nezaket ziyaretinde bulundu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kaybettiği savaşın ardından Osmanlıya sığınarak İzmitte ölen Macar Kralı Tökeli İmrenin eşi İlona Zrinyinin ölümünün 310. yıl dönümü dolayısıyla, Kartepe ilçesi Karatepe köyündeki anıtta düzenlenen törene katılan Büyükelçi Hovarinin törenin ardından Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalıkı ziyaret etti.
     Ziyarette Hovariye, Macaristan İstanbul Başkonsolusu Gabor Kıss, Macaristan Kültür Ateşesi Viktor Matısı, Macaristan İşadamları Derneği yöneticileri eşlik etti.
     İmre Tökeli Derneği Başkanı Ertunç Baykal, başkan yardımcısı Numan Gülşah ve Karatepe köyü muhtarı Mustafa Kılıçın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Janos Hovari ve beraberindeki heyeti Kartepede görmekten gurur duyduğunu ifade etti.
     Konuklarına ilçenin sosyo ekonomik ve kültürel özellikleri hakkında bilgi veren Karabalık, Macarları dost kardeş biliyoruz. Buradaki derneğimizin faaliyetlerinde yer alarak bu dostluğun pekiştirilmesi adına üzerimize düşenleri yapmaktayız dedi.
     Büyükelçi Hovari, milli kahramanları Macar Kralı Tökeli İmre ve eşi İlona Zrinyine gösterilen saygının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Kartepeye dikilen anıt için yetkililere teşekkür etti.
     Hovari ise Kartepe ve Karatepenin kalplerinde güzel bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Tökeli İmre ve İlona Zrinyinin yaşatıldığı Çiçekli Çayır mirası ile iki ülke arasında kültürel bir münasebet oluşturuyor. Ayrıca ekonomik ilişkilerimizi de güçlendirmeliyiz şeklinde konuştu.
     Belediye Başkanı Karabalık, büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, günün anısına konuklarına birer kahve fincanı seti hediye etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Macar Büyükelçisi Hovariden Kartepe Belediye Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER