Lübnan heyetinden, Antalya Valiliğini ziyaret

Lübnan heyetinden, Antalya Valiliğini ziyaret -Lübnan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Abboud ve beraberindeki 18 kişilik seyahat acentesi yetkililerinden oluşan heyet, Antalya Valisi Altıparmakı ziyaret etti (Fotoğraflı-Görü


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Lübnan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (ATTAL) Jean Abboud ve beraberindeki 18 kişilik seyahat acentesi yetkilisinden oluşan heyet, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Ziyarete, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Delphin Hotel ve Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu da yer aldı.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ziyarette yaptığı konuşmada, Lübnandan gelen bu kadar kalabalık bir heyeti görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, konunun turizm ve Antalya olmasından ayrı bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Vali Altıparmak, 3 yıldır Antalyada görev yapıyorum ancak ilk kez Lübnanlı bir heyeti kabul ediyoruz. Turizm ve ticaret rakamlarında bu kadar komşuluk ve kültürel yakınlığa rağmen ilişkiler zayıf görünüyor. Bu ziyaretten sonra umuyorum bir takım gelişmeler olur diye konuştu.
     Alışveriş, güvenle otelde kalma anlamında turistin bir sıkıntısı olduğunda Alo 179 hattını arayarak yardım isteyebileceğine de değinen Altıparmak, Burada İngilizce, Fransızca, Rusça dillerinde hizmet veriliyor. Ayrıca 112 Acil Sağlık Servisi var. Avrupa Birliğinde de olan bir numara. Sağlık problemleri olduğunda turistler bu numaralardan ulaşabilir dedi.
    
     -Lübnanlı turist, 4 milyar dolar harcıyor-
    
     ATTAL Başkanı Jean Abboud de bu sıcak karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, son dört beş yıldır Antalyanın tur operatörleri tarafından hedeflenmeye başladığını, bu gezinin ardından daha da iyi gelişmeler olacağına inandığını anlattı.
     Lübnanın önde gelen seyahat acentelerinin bundan sonra Antalyayı broşürlerinde ilk sıraya koymaya başlayacaklarını ifade eden Abboud, Lübnandan 3 tur operatörünün 1 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında Antalyaya turist getirdiğini, kendisinin de bu operatörlerden bir olduğunu dile getirdi.
     Abboud, Antalyaya 3 bin Lübnanlı turist geliyor. Kuruvaziyer turizmi yoluyla Lübnandan turistler Akdeniz çanağı, Hatay-Mersin yolu üzerinden Antalyaya kolay bir şekilde gelebilirler. Antalya çok iyi bir turizm destinasyonu biz de değerlendirmek istiyoruz dedi.
     BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ise BAKA olarak bir çok tanıtım gezisi düzenlediklerini ifade ederek, 2 milyon Lübnanlı turistin seyahat ettiğini, Lübnanlı turistin harcamalarının da 4 miyar dolar olduğunu kaydetti.
     Özyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir Lübnanlı ortalama 2 bin dolar para harcıyor. Lübnanın 4 milyon nüfusu var ancak yurt dışında çok ciddi bir diasporası var. Buna Lübnan diasporası deniliyor ve bunlar 8 milyon kişi Lübnan kökenli yurt dışında ABDde, Kanadada Rusyada ve başka ülkelerde yaşıyorlar. Lübnanın nüfusunu aslında toplamda 12 milyon olarak düşünebiliriz. Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre 2 milyon turist yurt dışına gidiyor ve 4 milyar dolar para harcıyor. Nitelikli turisti ülkemizi çekmek istiyoruz bu kapsamda çalışmalarımız iyi sonuç verecek. Yaklaşık 150 bin turist Türkiyeye geliyor, bunun 25 bini dolaylı yollardan İstanbul üzerinden Antalyaya geldiğini tahmin ediyoruz. Amacımız bilinilirliği Arap pazarında artırmak ve turisti ilimize çekmek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Lübnan heyetinden, Antalya Valiliğini ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER