Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü

Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü -Bandırma Belediye Başkanı Pekel: -Lozan Barış Antlaşması, yalnızca Türk tarihi için değil, dünya tarihi için de büyük bir dönüm noktasıdır


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Pekel, mesajında, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının, Yüce Önderin ulusu için tasarladığı, tam bağımsız, ulus egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının ve çağdaş dünyadaki yerini almasının yolunu açtığını belirtti.
     Türk ulusunun, böylelikle haksızlığa boyun eğmediğini, yurduna, birliğine, egemenlik haklarına her koşulda sahip çıkacağını dünyaya duyurduğunu vurgulayan Pekel, şöyle devam etti:
     Savaş alanında gelen başarıyla yurdunu ve bağımsızlığını koruyan Türk ulusu, Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasıyla da, kendi öz yurdunda, çağdaş bir devlete sahip olmanın, başı dik, onurlu bir yaşam sürmenin gururunu yaşamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu belgeleri arasında yer alan ve önemli kazanımlar sağlayan Lozan Barış Antlaşması, Yüce Önderin ve Ona yürekten bağlı Yüce Türk ulusunun barışçı kimliğinin de bir yansımasıdır.
     Birinci Dünya Savaşından sonra imzalanan benzer antlaşmalardan bugün geçerliliğini ve güncelliğini koruyan tek belge olan Lozan Barış Antlaşması, yalnızca Türk tarihi için değil, dünya tarihi için de büyük bir dönüm noktasıdır. Lozan Antlaşmasının 89. yıl dönümünü kutluyor, Yüce Atatürk başta olmak üzere, kararlarıyla Lozan görüşmelerine yön veren Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini, Lozan görüşmelerini yürüten seçkin devlet adamı İsmet İnönü ile çalışma arkadaşlarını, gönül borcuyla ve saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER