Lozan Antlaşmasının yıl dönümü

Lozan Antlaşmasının yıl dönümü -ADD Bozüyük Şube Başkanı Aksu: Lozan Antlaşması ülkemizin ve ulusumuzun onurudur


BİLECİK (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, Lozan Antlaşmasının ülkenin ve ulusun onuru olduğunu söyledi.
     Aksu, Lozan Antlaşmasının imzalanmasının 89. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1923te İsviçrenin Lozan kentinde imzalanan antlaşmaya giden yolun Çanakkaleden, Bozüyükten, İnönüden, Metristepeden, Karaağaçtan, Sakaryadan, Duatepeden, Dumlupınardan ve Kocatepeden geçtiğini kaydetti.
     Sevr anlaşmasının yırtılıp Lozanın tüm dost ve düşmanlara kabul ettirilmesinde başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Rauf Orbay olmak üzere binlerce askerin, gazinin, şehidin kanı, canı ve emekleri olduğunu ifade eden Aksu, şunları bildirdi:
     Lozan Antlaşması ile ülkemiz, bağımsızlığını, egemenliğini, ülke ve ulus bütünlüğünü tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Batılı işgal güçlerine sağlam bir tokat atılmıştır. Lozan Antlaşması ile yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti, art arda yapılan Atatürk devrimleri ve ilkelerinin yol göstericiliğinde çağdaş uygarlığa ve aydınlık geleceğe doğru koşar adım yürümeye başlamıştır. Lozan Antlaşması, Mustafa Kemal önderliğinde verilen Ulusal Kurtuluş Savaşının başarı belgesidir. Lozan Antlaşması, ülkemizin ve ulusumuzun onurudur. Son yıllarda AB ve ABD küresel güçleri ve işbirlikçileri eliyle onurumuz olan Lozan Antlaşması yırtılmak, Sevr Antlaşması hortlatılmak, Lozanın emektarı İsmet İnönü itibarsızlaştırılmak istenmektedir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Lozan Antlaşmasının yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER