Liseden mezun olan gençler Topuklu Yaylasında

Liseden mezun olan gençler Topuklu Yaylasında buluşacak -Pamukkale Üniversitesi, Doğa ve Gök Bilim Kampında gençlere bilimsel aktivitelere katılma ve tatil yapma olanağı sunacak


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), TÜBİTAK desteğiyle Topuklu Yaylasında gerçekleştireceği Doğa ve Gök Bilim Kampında, liseden yeni mezun olan gençlere bilimsel aktivitelere katılma ve tatil yapma olanağı sunacak.
     PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan Semiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, liseden mezun olacak öğrencilerine yönelik bir çalışma başlattıklarını, çalışma kapsamında 2-9 Temmuz tarihleri arasında Topuklu Yaylasında kamp düzenleyeceklerini belirtti.
     Kampta öğrencilere hem bilimsel aktivitelere katılma ve LYS sonrası tatil yapma olanağı sunacaklarını kaydeden Semiz, Proje süresince birçok astronomi ve doğa bilimi etkinliğinin yer alacağı etkinlikte, gök takım yıldızlarının isimleri nakkında efsaneler anlatılacak, güneş saati yapılacak, su içinde yaşayan canlılar ve dünyanın oluşumu hakkında bilgi verilecek dedi.
     Semiz, amaçlarının 35 katılımcı gence gökyüzü ve uzay bilimi hakkında eğitim vermek olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     Gençlerimizin doğa bilincine sahip bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Tamamen doğal ortama taşınan, ısınmasını ve elektriği güneş enerjisinden elde eden kamp yerimiz sayesinde, gençlerimiz hem doğayı daha yakından tanıyacaklar, hem de alacakları eğitimlerle başlayacakları yüksek öğretime daha hazır hale gelecekler.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Liseden mezun olan gençler Topuklu Yaylasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER