Lise öğrencisi iki genç kızın öldüğü

Lise öğrencisi iki genç kızın öldüğü trafik kazası -Minibüs sürücüsünün yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, sanığın 15 yıla kadar hapsini istedi


BURSA (A.A) - Bursa-İzmir karayolunda yolun karşısına geçmeye çalışan iki lise öğrencisine çarparak ölümlerine yol açtığı iddia edilen minibüs sürücüsünün yargılanmasına devam edildi.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Güner Çalışkan (33) katılmadı.
     Kazada ölen öğrencilerden Didem Zeynep Çakarın annesi Ümmügülsüm, babası Sinan Çakar, kardeşi Senem Fatma Çakar ile hayatını kaybeden diğer lise öğrencisi Ezgi Nil Topuzun babası Saffet Topuz ve tarafların avukatları ise duruşmada hazır bulundu.
     Daha önce hazırlanan ve mahkemeye sunulan raporlar arasında çelişki olduğunu öne süren müştekilerin avukatı Seffan Kılıç, kamuoyu vicdanının rahatlaması açısından sanığa üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini savunarak, Müvekkillerimden Topuz ailesi, diğer kızlarını da Denizlide geçirdiği trafik kazası sonucu kaybetmiştir. Aile, bu kazanın ardından bir daha Denizliye hiç gitmemiştir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sanığa olası kasıt ya da bilinçli taksir hükümlerine göre, bir ceza verilmesini istiyoruz diye konuştu.
     Duruşmada, mütalaasını veren savcı, sanığın taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, avukatların esas hakkındaki son savunmalarına hazırlanmaları için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     25 Kasım 2010da, Güner Çalışkanın (32) kullandığı 16 GD 730 plakalı minibüs, Bursa-İzmir kara yolunda, yolun karşısına geçmeye çalışan Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Zeynep Çakara çarpmış, ağır yaralanan ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan öğrencilerden Çakar aynı gün, Topuz ise 7 Aralık 2010da hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir : Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Lise öğrencisi iki genç kızın öldüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER