Libya Ulusal Geçiş Konseyi eski Başkanı

Libya Ulusal Geçiş Konseyi eski Başkanı Abdulcelil Konyada -Abdulcelil, Mevlana Müzesi ve İstiklal Harbi Şehitleri Abidesini ziyaret etti


KONYA (A.A) - Konyaya gelen Libya Ulusal Geçiş Konseyi eski Başkanı Mustafa Abdulcelil, Mevlana Müzesi ve İstiklal Harbi Şehitleri Abidesini ziyaret etti.
     Abdulcelil, beraberinde Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Mevlana Müzesini gezdi. Mevlananın sandukası başında dua eden Abdulcelil, Müze Müdürü Yusuf Benliden müze hakkında bilgi aldı.
     Abdulcelil, ziyaretin ardından müze önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya halkının, Türkiyenin yaptığı yardımları asla unutmayacağını, Türk halkına ve devletine teşekkür etti.
     Abdulcelil, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile Libya arasındaki ticaret hacmini daha da artırmak istiyoruz. Türkiyenin ekonomi alanındaki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Türk halkı işini en iyi şekilde yapıyor dedi.
     Abdulcelil, daha sonra Akyürek ve Çıpan ile İstiklal Harbi Şehitleri Abidesini gezdi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Libya Ulusal Geçiş Konseyi eski Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER