Lapseki Av Komisyonu toplandı

Lapseki Av Komisyonu toplandı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki Av Komisyonu, Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı başkanlığında toplandı.
     Avlanılmasına izin verilen av hayvanları, avlanma süreleriyle avına izin verilen av hayvanlarının sayısının tespit edildiği toplantıda, avlanmanın yasaklandığı alanları da belirledi.
     Buna göre, av hayvanlarının tabii ortamlarda korunarak çoğalmalarını temin etmek maksadıyla avlanmanın yasaklandığı sahalar, ilçeye bağlı Dumanlı, Kırcalar, Yaylalar ve Balcılar köy yollarının doğusu. Şahinli ve Dumalı köy yollarının kuzeyi, Hacıgelen, Asmalıköy köy yolu, Ada Dağı, Kulaksız sırtı, Avcı Tepe, İncirli Taş Tepe, Karaömerler ile Şahinli Köy yolunun güneyi ava yasaklanması gereken sahalar olarak tespit edildi.
     Lapseki Avcılar Derneği Başkanı Saffet Sargut, toplantıda, Komisyon Başkanı Tavlıya, avlanma yasağı ve serbest olan alanları, harita üzerinde gösterdi.
     Sargut, yaptığı açıklamada, avlanma yasağı olan alanlarda özellikle nesli tükenen keklik için hassas davrandıklarını belirterek, kulübe üye avcılara gerekli talimatları verdiklerini söyledi.
     Komisyon üyesi Lapseki Orman İşletme şefi Ertunç Can Polat da Biz avcı arkadaşlarımızdan avlandıkları bölgelerde kaçak kesim yapanları bizlere bildirmeleri istiyoruz. Bu konuda herkesten yardım bekliyoruz. Her alana yetişemiyoruz, kaçak kesimden dolayı ormanlarımız telef oluyor dedi.
     Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Avdan, Emniyet Müdürü Murat Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz, Umurbey Orman İşletme Şefi İzzettin Mutlubaş ve Çardak Avcılar Derneği Başkanı Serkan Zorlu katıldı.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapseki Av Komisyonu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER