Lapsekiden kısa kısa

Lapsekiden kısa kısa -Gönül Elçileri tanıtım toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekide, Gönül Elçileri projesinin tanıtımı yapıldı.
     Vali Güngör Azim Tuna, Lapseki Belediye Düğün Salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, projenin, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla oluşturduğunu söyledi.
     Köklü ve tarihi geleneklerden doğan, yardımlaşma ve dayanışma duygularına dayanan gönüllülük, insan davranışının en temel ve en eski ifade şekillerinden birisidir diyen Vali Tuna, şöyle devam etti:
     Bireyler, gönüllü olmakla içinde yaşadıkları topluma daha aktif katılmakta ve diğerleri için önemli olduklarını hissetme ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Gönüllülüğün olduğu yerde olumlu ve yapıcı iletişim nedeniyle sosyal bağlılık ve güven duyguları pekişmektedir. Gönül elçiliği, insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden veren kişi ve gruplardır.
    
     -Suluca köyü sakinleri şehitlikleri ziyaret edecek-
    
     Lapsekiye bağlı Suluca köyü sakinleri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları ziyaret edecek.
     Muhtarlık tarafından düzenlenen etkinliğe katılan 200 köylü, yapılan duanın ardından yola çıktı.
     Muhtarı Faruk Ahmet Ergin, bu yıl ilk defa böyle bir uygulama başlattıklarını belirterek, Bundan böyle her yıl belirli zamanda köy halkını şehitlik gezisine götüreceğiz. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Çanakkale Savaşlarında bu toprakları kanlarını akıtan, zor şartlarda savaşıp bu toprakları Türk milletine kazandıran şehitlerimize bir fatiha okuyacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Lapsekiden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER