Lapsekiden kısa kısa

Lapsekiden kısa kısa -Umurbey İlköğretim Okulu yöneticileri Fransada


ÇANAKKALE (A.A) - Umurbey İlköğretim Okulu, Comenius Projesi hazırlık ziyareti kapsamında Fransa Vouillersda çalışma ziyaretine katıldı.
     Çalışma ziyareti, Müdür Yardımcısı Recep Yurdabak ve İngilizce Öğretmeni Nazmiye Acar tarafından gerçekleştirildi.
     Toplantıya Türkiyeden Umurbey İlköğretim Okulunun yanı sıra, Fransa, İsveç, Yunanistan, Belçika, Portekiz, Polonya ve Romanyanın okul temsilcileri katılırken Finlandiya ve İtalya okul temsilcileri telekonferans yöntemiyle toplantıya katıldı.
     Gerçekleştirilen hazırlık çalışmasının çok faydalı olduğunu belirten Yurdabak, Projede her ülkenin kendi üzerine düşen görevi yerine getirdikten sonra koordinatör ülke Fransaya gerekli bilgileri gönderecek. Fransada projeye son şeklini vererek 1-15 Ocak 2013 tarihleri arasında proje formunu ortak ülkelere yollayacak. Her ülke kendi ulusal ajansına 21 Şubat 2013 tarihine kadar başvuru yapabilecek dedi.
    
     -Cadde üzerindeki çiçeklik alanlara düzenleme-
    
     Lapseki Belediyesi tarafından cadde üzerindeki çiçeklik alanlarda düzenleme çalışması yapılıyor.
     İlçenin içerisinden geçen ana yol üzerindeki yaya geçitlerinin yanında bulunan çiçeklik alanlarda yapılan yeni çalışmaları devam ediyor. Belediye yetkilileri paslanmaz tellerle çevrilen alanlara çim makinesinin girebilmesi için kapı bırakıldığı kaydetti.
    
     -Lapsekili vatandaşlar lüferden umudunu kesti-
    
     Lapsekide, lüferin bol olacağını bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı.
     Balık halindeki tezgahı bulunan Acar Balıkçılıkın sahibi Niyazi Acar, bu sezon vatandaşların lüferde hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Palamudun geçtiğimiz 10 yılın en bol olduğu sezonunu geçirdiğini belirten Acar, Vatandaşlarımızdan palamutu yemeyen kalmadı, diyebilirim. Hatta tuzlu balık bile basan oldukça fazla oldu. Beklentimiz lüferde de aynıydı, fakat hayal kırıklığına uğradık. Lüfer bulamıyoruz. Vatandaşımızda mevsim balığı hamsiye şu günlerde fazla ilgi gösteriyor. Hamsinin kilosunu 5 liradan satıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapsekiden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER