Lale Kadın Derneğinin PCM eğitimleri başladı

Lale Kadın Derneğinin PCM eğitimleri başladı


MUŞ (A.A) - Muş Lale Kadın Derneği, Toplum Destekli Kadın Projesi kapsamında, Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimine başladı.
     Muş Endüstri Meslek ve Teknik Meslek Lisesi Konferans Salonunda, 25 kadının katılımıyla başlayan eğitimi, AB Uzmanı Jale Velibeyoğlu verdi.
     Program açılışında konuşan Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, 1980li yıllarda toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek, sosyo ekonomik gelişimin sağlanmasına yönelik, birçok proje ve programın uygulamaya konduğunu anımsattı.
     Bu proje ve programların, insan kaynağının yanı sıra fiziksel, maddi kaynakların kullanılmasına rağmen beklentileri karşılamadığı ifade eden Solmaz, şöyle konuştu:
     Son yıllarda proje ve programların hedeflerine ulaşması için, başarısızlıkları ortadan kaldırmak ve proje yönetimini güçlendirmek üzere bazı araçlar geliştirildi. Proje döngüsü yönetimi, mantıksal çerçeve yaklaşımı, hızlı değerlendirme teknikleri gibi isimler altında geliştirilen bu yöntemler, proje ve programları destekleyen fon yöneticileri (donörler) tarafından giderek benimsendi. Şimdi Muş Lale Kadın Derneği Projesi kapsamında, PCM eğitimleri veriyor. Bu demektir ki kadınlar sorunlarının tespitinde, çözüme yönelik olarak paydaş, sorun, hedef analizleri gibi teknik çalışmaları öğrenmek üzere bu eğitimleri alıyor.
     Valilik olarak bütün sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek verdiklerini kaydeden Solmaz, Lale Kadın Derneği ile diğer bir derneğin program kapsamında destek aldığını, artık kadın STKlarının ayakları üzerine durduğunu, toplumsal sorunlara çözüm için yoğun şekilde çalıştığını ve bu durumun çok sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Lale Kadın Derneğinin PCM eğitimleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER