Kuyuya düşen yabani atı AKUT kurtardı

Kuyuya düşen yabani atı AKUT kurtardı -Marmariste çamur dolu kuyuya düşen yabani at, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu kurtarılarak doğaya bırakıldı


MUĞLA (A.A) - Marmariste çamur dolu kuyuya düşen yabani at, AKUT ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu kurtarılarak doğaya bırakıldı.
     Marmarisin Karaca köyünde, içi çamur dolu kuyuda at olduğunu gören vatandaşlar, Marmaris Hayvanları Koruma Derneğine haber verdi. Bunun üzerine bölgeye giden 5 kişilik AKUT Marmaris ekibi, atın kuyudan kurtarılması için çalışma başlattı.
     Yaklaşık 2 metre derinliğindeki kuyuya inerek atı halatla bağlayan AKUT ekibi, daha sonra yukarıya çektiler. Ekip, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda yabani atı kuyudan çıkardı.
     AKUT Marmaris ekibi üyesi Ersan Erverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, atın kuyuda yaklaşık 15 saat kaldığını tahmin ettiklerini söyledi.
     Bölgeye ulaştıklarından atın ölmek üzere olduğunu belirten Erverdi, Atın yara almadan kurtarılması için özenli bir çalışma yaptık. Kuyudan çıkardığımızda at, ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Bir süre sonra ait olduğu doğaya geri döndü dedi.
     Özellikle yaz aylarında keçi, at gibi hayvanların kuyuya düşmesi veya kayalıklarda mahsur kalması olaylarına sıkça rastlandığını anlatan Erverdi, bu gibi durumlarda vatandaşların hayatlarını tehlikeye atmamalarını, kendilerine haber verilmesini istedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kuyuya düşen yabani atı AKUT kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER