Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası -Malatya İl Halk Kütüphanesi 47 sur 406 kitapla okuyuculara hizmet veriyor


MALATYA (A.A) - Malatya İl Halk Kütüphanesi, 47 bin 406 kitapla okuyucularına hizmet veriyor.
     İl Halk Kütüphanesinden alınan bilgiye göre, her yaştan insana hizmet veren İl Halk Kütüphanesi, 1979 yılında kuruldu.
     Kitap bağışlarının da kabul edildiği kütüphanede bulunan 17 el yazması eser Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğüne gönderildi.
     Kurulduğu yıl 3 bin 500 kitap bulunan kütüphanede 47 bin 406 kitapla okuyuculara hizmet veriliyor. Geçen yıl kütüphaneye 4 bin 708 yeni kitap geldi.
     Herkesin üye olabildiği kütüphaneye, çocuklar velilerinin imzası ile kayıt yaptırıyor. Kütüphanede geçen yıl üyelere 4 bin 931 kitap ödünç verildi.
     Kütüphanenin 80 kişilik konferans salonunda çeşitli kültürel etkinlikler de düzenleniyor.
     Kütüphane binasında iki yıl önce görme engelli okuyucuların yararlanacağı bir bölüm açıldı. Hiç görmeyenler için sesli bilgisayar hizmeti sunulan bu bölümde bilgisayarlardan Braille alfabesi ile çıktı da alınıyor.
     Masa ve sandalyeleri küçük çocuklara göre düzenlenen çocuk bölümünde 14 bin 280 kitap minikleri bekliyor. 3 bin 212 kitabın bulunduğu okuma salonundan geçen yıl 4 bin 817 kişi faydalandı.
     Her gün yerel ve ulusal gazetelerin ve dergilerin okunabildiği ve arşivlendiği süreli yayınlar bölümünden geçen yıl 14 bin 622 kişi yararlandı.
     Üniversite sınavı ve memurluk sınavlarına hazırlananların kullandığı serbest çalışma bölümü en fazla rağbet gören salon oldu. Bu bölümü geçen yıl 20 bin kişi kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER