Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve İl Müftülüğü işbirliğiyle, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konferansı düzenlendi.
     YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen konferans, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı sinevizyon gösterisiyle başladı.
     Ulu Cami imamı Abdurrahman Türünün Kuran-ı Kerim tilaveti okumasının ardından, din görevlisi Mehmet Biçer ney, Ahmet Gülaçar ise naat dinletisi sundu.
     Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, manevi anlamı yüksek bir programın hazırlandığını belirterek, "Hem Kuran-ı Kerim tilaveti hem de ney dinletisiyle bu güzel ortamı oluşturanlara teşekkür ediyorum" dedi.
     İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl Kutlu Doğum Haftasının temasını, "İnsanlık Onuru" olarak belirlediğini söyledi.
     Ayetlerden örnek vererek insanlık onurunu anlatan Arvas, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Ney eşliğinde şiirlerin okunduğu programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konusunda konferans verdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER