Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -AK Parti Rize İl Başkanı Ayar: "Hz. Peygamberin doğumunun kutladığı bu günlerde, insanlığın ona ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi görüyoruz"


RİZE (A.A) - AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Hz. Peygamberin doğumunun kutladığı bu günlerde, insanlığın ona ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi gördüklerini bildirdi.
     Ayar, yaptığı yazılı açıklamada, Hz. Peygamberin, barışçı ve insanı odak alan yaklaşımının, barışa ve huzura kavuşmak adına bir anahtar olduğunu belirtti.
     Hz. Peygamberin Müslümanlara şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, dünya ve ahiret dengesini insan onuruna uyan yaşama sanatını gösterdiğini ifade eden Ayar, şunları kaydetti:
     "Kutlu Doğum Haftasında Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini anarken, onun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel mesajı anlamaya ve bütün bunları özünde barındırdığı dinamizmi içinde çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftasının milletimize ve bütün Müslüman alemine mübarek olmasını niyaz eder, bu önemli haftanın insanlık barışının kilidini açacak anahtar olmasını dilerim."
    
     -TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Fil-
    
     Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil ise Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa sevgi, rahmet, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini diledi.
     Kutlu Doğum Haftasının 24 yıldır büyük bir coşku ve heyecanla kutladığını belirten Fil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Kutlu Doğum Haftasında kainatın bütün güzelliklerinin odaklandığı tek kişi olan Hz. Peygamberimizin dünyaya gelişinin yıl dönümünü kutluyoruz. Hz. Peygamber insanlığın manen hayat bulmasına sebep olmuş ve olmaya devam etmektedir. Kutlu Doğum Haftasında arzumuz bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin, Onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlığı, merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini anlamak, onun ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek, ona duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmaktır."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER