Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Tatvanda vatandaşlara, Hz. Muhammedin (S.A.V) kimlik kartı örnekleri, gül ve etli bulgur pilavı dağıtıldı


BİTLİS (A.A) - Tatvan ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri başladı.
     Tatvanda kaymakamlık, belediye, müftülük ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Yeni Çarşıda vatandaşlara, Hz. Muhammedin (S.A.V) kimlik kartı örnekleri, gül ve etli bulgur pilavı dağıtıldı.
     İlçede hafta boyunca "Kutlu Doğum Sokağı" ilan edilen Yeni Çarşıda stantlar kuruldu ve kutsal emanetler sergisi açıldı.
     Kaymakam Murat Erkan, ilçedeki etkinliklerin kaymakamlık, belediye, müftülük ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenleneceğini ifade etti.
     Haftanın Tatvana ayrı bir hava katacağını belirten Erkan, etkinliklerin "Onunla Onurlandık" sloganıyla başladıklarını açıkladı.
     Erkan, şöyle konuştu:
     "Hafta boyunca birçok ilk ve yeni etkinliğe imza atacağız. İlçemizin Yeni Çarşı Sokağı, Kutlu Doğum Sokağı olarak ilan edildi. Hafta boyunca ilçede temizlik şöleni, sabah namazı, kahvaltı, ziyaret programları, konferanslar, sinema gösterimi, Kuran ziyafeti, 571 aileye yardım, kan bağış kampanyası, promosyon dağıtımı, esnaf ziyaretleri, ağaçlandırma etkinlikleri düzenlenecek. En önemlisi hafta boyunca dünyaya gelen kız ve erkek çocuklarına, peygamber efendimizin isimlerinden ve ya kızlarına peygamber efendimizin eş veya kızlarının isimlerini verenlere, birer adet altın hediye edilecek."
     Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah ise bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak, milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi gaye edindiklerini söyledi.
     Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Kızılşah, Bu vesileyle toplumu din konusunda aydınlatmayı hedef olarak belirledik. Etkinliklerinin bu yıl ilk defa çok kapsamlı gerçekleşecek ve hayatın her alanını kapsayacak. Herkesi etkinliklere davet ediyoruz dedi.
     AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de vatandaşları ayrı ayrı tebrik ederek, esnaflara gül dağıttı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER