Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Erzurum Müftülüğü tarafından etkinlikler kapsamında "Peygamberimiz ve insan onuru" konulu panel düzenlendi


ERZURUM (A.A) - İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve insan onuru" konulu panel düzenlendi.
     Müftülük Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen programa, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, İl Müftüsü Yakup Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve ilçe müftüleri ile çok sayıda davetli katıldı.
     Ateş, panelde yaptığı konuşmada, insanların beşeri ve ruhani olmak üzere iki yönünün bulunduğunu ve hayatlarını bu iki yöne göre şekillendirdiğini söyledi.
     İnsanların ruhani yolla zamanı aşabileceğini belirten Ateş, şunları kaydetti:
     "İnsanlar zamanı beşeri yönüyle değil, ruhani yönüyle aşar. İnsanlar kendi yaşantılarında her zaman onurunu yani haysiyetini, şerefini, erdemini, gururunu ön planda tutarlar. İslam dinimizde insanlara saygı ve insan haklarının neler olduğu Peygamber Efendimiz tarafından Veda Hutbesinde belirlenmiştir. Dünyada insanın saygınlığını koruyarak yaşaması demek, ruhani yönünü kaybetmemesiyle mümkündür. Ruhani yönümüzü kaybetmemek için bize en güzel örnek Peygamber Efendimizin hayatıdır. İnsan onuru ancak sünnetlere bağlı kalmakla hayatta kalır."
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER