Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Hatay Müftü Vekili Erol: "Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan Kutlu Doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri"


HATAY (A.A) - Hatay Müftü Vekili Cafer Erol, yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan Kutlu Doğumun, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu söyledi.
     Erol, Müftülükte düzenlediği basın toplantısında, Kutlu Doğum Haftasında bu yıl ağırlıklı olarak "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konusunun işleyeceklerini belirtti.
     Peygamberimizin getirdiği evrensel mesaja ve bu kutlu mesajın hayata yansıyan şekli olan sünnetine, insanlığın bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu ifade eden Erol, şöyle devam etti:
     "Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan Kutlu Doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Çünkü Fahri Kainat efendimizin doğduğu dönemde, dünyanın ufkunu siyah bulutlar kaplamış, huzur, barış, emniyet ve asayiş kalmamıştı. Dünya kanlı boğuşmalara sahne oluyordu. Cihanın ıslahı bir peygamberin zuhuruna muhtaçtı. İşte böyle bir ortamda sevgili Peygamberimiz Alemlere Rahmet olarak gönderildi."
     Erol, dün olduğu gibi bugün de zengin fakir, beyaz siyah, efendi köle gibi insanların bir arada kardeşçe yaşamaları, birbirinin hukukuna göz dikmemeleri, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde olmalarının Peygamberimizin getirdiği evrensel mesajın kavranmasıyla mümkün olacağını kaydetti.
     Kutlu Doğum Haftasının bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Erol, bu kapsamda çeşitli ziyaretlerin yanı sıra kermes düzenleneceğini ve camilerde pilav dağıtımının yapılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER