Kutlu Doğum Haftasına Doğru

Kutlu Doğum Haftasına Doğru -Edirne İl Müftüsü Üzüm: -Hazreti Peygamberimizi anlatan Kutlu Doğum Haftası atmosferi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Edirnede de hissedilmeye başlandı


EDİRNE (A.A) - Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Hazreti Peygamberimizi anlatan Kutlu Doğum Haftası atmosferi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Edirnede de hissedilmeye başlandı dedi.
     Üzüm, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının Edirnede, İl Müftülüğünce ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde kutlanacağını söyledi.
     Hafta kapsamında vatandaşları Kutlu Doğuma ilişkin bilgilendirileceğini belirten Üzüm, şunları kaydetti:
     Hazreti Peygamberimizi anlatan Kutlu Doğum Haftası atmosferi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Edirnede de hissedilmeye başlandı.
     Edirneliler, peygamber efendimiz konulu birçok etkinlik görecek. Bu kapsamada ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde peygamber efendimize ilişkin bilgi yarışması düzenlenecek. 18 Nisan akşamı Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmazın bir konuşma yapacağı etkinlikte bilgi yarışmasına dereceye girenlere hediyeleri takdim edilecek. Bilgi yarışmalarında birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın ile çeşitli hediyeler verilecek. Haftanın başlangıcında ise İl Müftülüğünce hadis kartelası, gül dağıtılacak ve bir grup da konser verecek.
     Öte yandan Üzüm, Edirnedeki camilerde imam açığının olmadığını ancak, Kuran kursu açılmasına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin girişimde bulunabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftasına Doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER