Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri


KÜTAHYA (A.A) - Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız ve Hisarcık Kaymakamı Mehmet Sayın, 2013 yılı tahmini bütçe görüşmelerine devam edilen Kütahya İl Genel Meclisinin toplantısına katılarak birer sunum yaptı.
     Akyıldız, İl Özel İdaresindeki toplantıda, ilçede yapılacak 300 kişilik ortaöğretim öğrenci yurdunun ihale aşamasında olduğunu ve inşaatın gelecek yıl tamamlanacağını bildirdi.
     İlçede 16 derslikli lise binasının Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yaptırılacağını ve işin sözleşme aşamasında olduğunu ifade eden Akyıldız, şunları kaydetti:
     Çavdarhisar Spor Salonu inşaatı devam etmektedir. İşin durumu yüzde 50 aşamasındadır. İl Özel İdaresince köylere yapılan yatırımlar kapsamında Zobu köyümüze 400 dekar alanın sulanması planlanan yağmurlama sulama tesisi inşa edildi. Ağarı köyümüze ise 250 dekar alanı sulayacak yer üstü sulama tesisi çalışması devam etmektedir. İl Özel İdaresi yol çalışmaları kapsamında İlcikören-Yenicearmutçuk arasında 7,3 kilometre, Afşar-Gökağaç yolunda 3 kilometre birinci kat asfalt yapıldı. Gökağaç-Çamırdık yolunda 3 kilometre stabilize yol çalışması devam etmektedir. Yine KÖYDES Projesi ödeneklerinden İlcikören-Yenicearmutçuk köy yoluna asfalt altyapı çalışması yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği ödeneği kapsamında 18 köyümüze 14 bin 150 metrekare kilitli beton parke taşı dağıtıldı. Bunların yanı sıra köylerimizin ihtiyaçlarına göre muhtelif yardımlar yapıldı. Çiftçilerimize 15 ton patates tohumu dağıtıldı. Köylülerimiz 1 dönümden yaklaşık 6,5 ton patates alıyor.
     Akyıldız, Aizonai Antik Kentinin tanıtılmasıyla ilgili kendisinden önceki dönemde başlatılan çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
     Hisarcık Kaymakamı Mehmet Sayın da KÖYDES Projesi kapsamında iki içme suyu, bir sondaj çalışmasının tamamlandığını, 18 köye 10 bin 362 metrekare kilitli beton parke taşı verildiğini, İl Özel İdaresi asfalt çalışmaları kapsamında Emet ilçe sınırı Karbasan köy yolunda 5 kilometre asfalt altyapı çalışması, Sefaköy Kaplıcaları köy yolunda ise 1,7 kilometre birinci Kat asfalt çalışması yapıldığını anlattı.
    
     -Hastane arazisi, Sağlık Bakanlığına tahsis edildi
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Kütahyada hastane kompleksi inşa edilecek arazinin, Maliye Bakanlığınca Sağlık Bakanlığına tahsis edildiğini bildirdi.
     Bal, yaptığı yazılı açıklamada, kentin ihtiyacı olan hizmetleri alabilmesi için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
     Maliye Bakanlığının, Kütahyadan taşınan Jandarma Er Eğitim Taburunun bulunduğu araziyi hastane kompleksi yapılması koşuluyla Sağlık Bakanlığına tahsis ettiği bilgisini veren Bal, şunları kaydetti:
     Kütahyada yapılacak 700 yataklı hastane için yer tahsisi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalandı. Yaklaşık 150 bin metrekare alana yapılacak hastane, Kütahyalı kardeşlerimizin ihtiyacını karşılayabilecek. Bu önemli bir adım. Bundan sonra hastanenin inşaatının başlaması ve tamamlanması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız. Kütahya için sürekli çalışıyoruz. Hemşehrilerimize sunulan hizmetlerin artarak devam etmesine rağmen eksiklerin de farkındayız. Bu eksiklerin zaman içinde tamamlanması amacıyla çalışmalarımız devam edecek.
    
     -Tüketici Hareketi Derneğinden öğrenci velilerine uyarı
    
     Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı ve Tüketiciler Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Nazlı, özel dershanelerin okula dönüştürüleceğinin açıklanmasının ardından kapıdan kitap satışlarına karşı öğrenci velilerini uyardı.
     Nazlı, yaptığı yazılı açıklamada, özel dershanelerin okula dönüştürüleceğine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin açıklamalarının ardından bazı uyanık yayın kuruluşların kapıdan satış yoluyla öğrenci velilerine eğitim seti satmaya başladığını bildirdi.
     Uyanık satıcılara karşı tüketicilerin uyanık olması gerektiğini belirten Nazlı, şunları kaydetti:
     Dershanelerin kapatılmasının ardından çocuklarının öğrenimlerindeki ortaya çıkacak eksikliği nasıl gidereceklerini düşünen velilerin bu endişesi, bazı yayın kuruluşları tarafından fırsat olarak değerlendirilmiştir. Bu fırsatçı firmalar, kapıdan satış yöntemiyle öğrencilerin eğitim gereksinimleri için gerekli olmayan çeşitli yayınları velilere pazarlamakta, satış sürecinde dershanelerin kapatılması nedeniyle bu yayınları satın almamaları halinde çocuklarının başarısız olacağını vurgulamaktadır. Öğrenci velileri, çocuklarının devam ettiği eğitim kurumunun önerdiği ders araç ve kitapları dışındaki eğitim materyallerini almamalı, fırsatçı firmalara para kaptırmamalıdır. Her nasılsa bu şekilde kapıdan satış yöntemiyle ürün satın alan tüketiciler, satın aldıkları firmaya satıştan caydıklarını belirten yazılı başvuruyu iadeli taahhütlü mektup veya noter yoluyla göndererek bu dertten kurtulabilir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER