Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Kurultayda Kütahyanın el sanatları sergilendi


KÜTAHYA (A.A) - Trabzonda düzenlenen Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında, Kütahyanın el sanatları eserlerinden örnekler sergilendi.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İskender Işık, yaptığı yazılı açıklamada, 15-18 Ekimde Trabzonda Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayına katıldıklarını bildirdi.
     Kurultay kapsamında Türk Dünyası El Sanatları Sergisine yer verildiğini belirten Prof. Dr. Işık, şunları kaydetti:
     Bu yıl 5incisi düzenlenen kurultay, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile İpek Yolu Üniversiteler Birliği Bilim Heyeti iş birliğinde düzenlendi. Kurultay, Kimlikli ve Kişilikli Şehirler temasıyla Trabzondaki Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kurultay kapsamında Türk Dünyası El Sanatları Sergisi düzenlendi. Bu sergi, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, DPÜyü temsilen ben ve Doç. Dr. Bülent Yılmaz, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası, Çiniciler Odası iş birliğinde Altın Çini, Pembegül Sanat Evi ve KESTAŞ temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Standımız, kurultay katılımcıları ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.
    
     -Prof. Dr. Göçmez, Japon dergisine yardımcı editör oldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Göçmez, 1892 yılından bu yana yayımlanan Japon Seramik Derneği dergisine yardımcı editör oldu.
     Prof. Dr. Göçmez, yaptığı yazılı açıklamada, Japon Seramik Derneği dergisine yardımcı editör seçildiğini bildirdi.
     TUBİTAK listesinde olan derginin, 1892de yayımlanmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Göçmez, şunları kaydetti:
     Bu dergi, seramik bilim ve teknolojisi ile ilgili malzemeleri inceleyen Japonya içindeki tek dergidir. Tüm içerikleri 2003ten itibaren J-STAGEde yayımlanmaktadır. 2008den sonra tüm makaleler İngilizce olarak basılmaya başlanmıştır. 2005 ile beraber Japon Seramik Derneğine üye olmayan araştırmacıların da gönderdiği makalelerin kabul edilmesiyle yabancı yardımcı editörlere yayın kurullarında görevler verilmiştir. 23-28 Eylülde Japonyanın Yokohama kentinde Japon Malzeme Araştırma Derneği tarafından düzenlenen uluslararası elektronik malzemeler konferansına davetli konuşmacı olarak çağrıldım. Bir saat süren sunumum sonrası davetli konuşmacılar için hazırlanan ödül, tarafıma takdim edildi.
     Prof. Dr. Göçmez, 2002den itibaren iki yılda bir düzenlenen konferansın daha önce sırasıyla Güney Kore, ABD, Fransa ve Avustralyada yapıldığını bildirerek, elektronik malzemeler, elektronik aygıtlar, ileri teknoloji elektronik ürünler, elektronik malzemeler için modelleme, üretim, süreç ve karakterizasyonları konularını kapsadığını ve binin üzerinde çalışmanın konferansta sunumunun yapıldığını duyurdu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER