Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Belediye Başkanı İça, sondaj çalışmasını inceledi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Yoncalı Termal Turizm Merkezinde belediye tarafından gerçekleştirilen sıcak su sondaj çalışmalarını inceledi.
     İça, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, Yoncalı, Andız, Geven ve Gevrekseydi bölgesindeki araştırmaları sonucu ikinci sondaja başladıklarını bildirdi.
     Sıcak suya ulaşarak bu sondajı 580 metre derinlikte durdurduklarını belirten İça, şöyle konuştu:
     Burada sıcak suya ulaşmamız, Yoncalı Termal Turizm Merkezinde hayata geçireceğimiz termal kent projemiz için de çok önemli bir veridir. Aynı zamanda Kütahyanın termal şehir otelciliği için de bir kaynaktır. Bu anlamda yaptığımız çalışma sonuç vermiştir. Şu anda 50 derecenin üzerinde ve besleme çok iyi durumdadır. Umut ediyorum ki, Kütahya ve Yoncalıda yeni tesisler kurulması için kaynak oluşturacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    
     -Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri hizmete girdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahyada, belediye tarafından yaptırılan Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri törenle hizmete girdi.
     Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, törende, İller Bankasının tip projesini uygulayarak modern bir tesis inşa ettiklerini bildirdi.
     Günlük 200 büyükbaş, 400 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip tesisin toplam 2 bin 800 metrekare alanda yer aldığını belirten Toklu, şöyle konuştu:
     Tesisler, idare, et işleme, soğuk oda ve kesimhane bölümleri olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Bu modern tesisimizde el değmeden hijyenik bir ortamda vatandaşlarımızın gözü önünde kameralarla görülebilecek şekilde kesimleri yapılacaktır. Tesis 2 milyon 375 bin liraya mal olmuştur. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum.
     Daha sonra, Toklu tarafından kurdele kesilerek tesislerin açılışı gerçekleştirildi.
     Törene, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Satıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Kasaplar Odası Başkanı Hasan Ay katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER