Kütahyadaki orman yangını

Kütahyadaki orman yangını -Tavşanlı ilçesindeki orman yangınında 160 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi -Kütahya Orman Bölge Müdürü Eryiğit: -Tavşanlı orman yangının nedeni yüzde 99 anız yakılmasından kaynaklanıyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Tavşanlı ilçesindeki orman yangında 160 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.
     Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 4 gün önce meydana gelen yangında yaklaşık 160 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirtti.
     Çayıroluk köyünde 14 ev bulunduğunu, bunlardan 5 ev ve 8 ahırın tamamen yandığını anlatan Eryiğit, şunları kaydetti:
     Tavşanlıdaki orman yangının nedeni yüzde 99 anız yakılmasından kaynaklanıyor. Orman teşkilatının 5 helikopterle destek verdiği yangına, Kütahya Valiliği, çevre iller ile çevre bölge müdürlükleri, çeşitli kamu kurumları ve belediyelerin katkıları oldu. Çalışmalara 160 iş makinesi ile müdahale edildi. Buradan, fedakarca çalışan bütün orman teşkilatı elemanları ve diğer kurumlardan yardıma gelen personele canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bir daha böyle yangınların olmamasını diliyoruz.
     Yangınların çıkış nedeninin yüzde 95 insan hatalarından oluştuğuna dikkati çeken Eryiğit, Basit hatalar, anız yakma, bahçe temizliği, piknikte ateş yakma, sigara izmaritini söndürmeden atma ve benzeri sebeplerden çıkmamaktadır. Yüzde 5lik kısım ise ya yıldırım düşmesi ya da başka sebeplerden çıkıyor. Şunu belirtmek isterim. Lütfen, anız yakma gibi ilkel ve basit uygulamalardan artık vazgeçelim diyorum ifadelerini kullandı.
     Eryiğit, bundan sonra buna benzer durumların önlenmesi için, kolluk güçlerinden ve adli mercilerden yardım alarak daha sıkı mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
     Tavşanlı ilçesinde 26 Ağustosta çıkan orman yangını, yaklaşık 400 hektarlık bölgeyi etkilemiş, ormanda tahribata yol açmıştı. Yangında, ilçeye bağlı Çayıroluk köyünde 5 ev ve 8 ahır yanmış ve kullanılamaz hale gelmişti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER