Kütahyada okullarda süt dağıtımına başlandı

Kütahyada okullarda süt dağıtımına başlandı -Dönem sonuna kadar 33 bin 682 öğrenciye toplam 323 ton süt dağıtılacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Okul Sütü Programı kapsamında okulöncesi eğitim kurumları ve ilkokullarda öğrencilere süt dağıtımına başlandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıklarınca yürütülen program gereği 2012-2013 eğitim öğretim yılında süt dağıtımına başlanması dolayısıyla Atakent İlkokulu ve Ortaokulunda tören yapıldı.
     Vali Kenan Çiftçi, törende, süt dağıtımının haftada 3 gün yapılacağını bildirdi.
     Türkiyede kişi başına yıllık 24 litre, İtalyada 63 litre, İngilterede 100 litre, Finlandiyada 139 litre süt tüketildiğini belirten Çiftçi, Dünyada kişi başına yıllık süt tüketim ortalaması 40 litre ve biz bu ortalamanın altındayız. Çocuklarımızın kemik gelişimi ve sağlığı önemli dedi.
     Çiftçi, Kütahyada ikinci dönem sonuna kadar 33 bin 682 öğrenciye toplam 323 ton süt dağıtılacağını ifade etti.
     Daha sonra, Çiftçi tarafından bir sınıfta öğrencilere süt dağıtıldı.
     Törene, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, bazı daire müdürleri, okulun idareci ve öğretmenleri katıldı.
    
     -Öğrencilerin yüzde 93,8i süt içmek istiyor-
    
     Kütahyada, bağımsız anaokulları hariç, anasınıfları dahil olmak üzere resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3, 4üncü sınıflarında okuyan öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenmek suretiyle gelişme oranlarını artırmak amacıyla haftada 3 gün 200er mililitre süt dağıtılacak.
     İl genelinde resmi ve özel 283 ilkokul ile bunların bünyesindeki 308 anasınıfında haftada 3 gün, toplamda 48 gün olmak üzere süt dağıtımı gerçekleştirilecek.
     Kütahyada süt içebilecek toplam öğrenci sayısı 35 bin 910, süt içmek isteyen öğrenci sayısı 33 bin 682 (yüzde 93,8), süt içmek istemeyen öğrenci sayısı da 2 bin 228 (yüzde 6,2) olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada okullarda süt dağıtımına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER