Kütahyada hurma ve simitle Şükür İftarı

Kütahyada hurma ve simitle Şükür İftarı -Ulu Cami bahçesindeki iftarda, Myanmarın Arakan bölgesinde şiddet ve baskı uygulanan Müslümanlar için yardım toplandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca etiket' title='hurma haberleri'>hurma ve simitle iftar organizasyonu yapılarak, Myanmarın Arakan bölgesinde şiddet ve baskı uygulanan Müslümanlar için yardım toplandı.
     İHH İnsani Yardım Vakfı Kütahya Gönüllüleri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şükür İftarı adı verilen etkinlik, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinayın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Ulu Cami bahçesinde gerçekleştirildi.
     İhtiyaç sahiplerinin durumunun daha iyi anlaşılması ve Hazreti Muhammedin kıtlık döneminde sadece birkaç hurmayla oruç tutmasının kısmen de olsa hissedilmesi amacıyla yer sofrasında yapılan iftarda herkese birer simit, hurma, üçgen peynir ve ayran verildi.
     İftar sonrası Myanmarın Arakan bölgesinde Budistlerin baskı ve şiddet uyguladığı Müslümanlar için dua edilerek, Arakana gönderilmek üzere yardım toplandı.
     Bu arada, özellikle Arakandaki Müslümanlara yardım ulaştırmak amacıyla fitre, zekat ve kefaret toplanan ve ramazan ayı başında açılan Sevgi Yolu diye bilinen Cumhuriyet Caddesindeki stantta, çiniden yapılma yüzük, küpe ve takıyla çıkartma, etiket gibi hediyelik eşyalar da yardımlara destek amacıyla satılıyor.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada hurma ve simitle Şükür İftarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER