Kuşadası Limanı ile ilgili hukuki süreç

Kuşadası Limanı ile ilgili hukuki süreç -Ege Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Güngör: Limanda bir yıkım olması asla söz konusu değildir


AYDIN (A.A) - Kuşadası Limanını işleten Ege Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Aziz Güngör, limanda bir yıkım işlemi yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
     Güngör, bazı basın yayın organlarında, Kuşadası Limanı ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yıkım kararı aldığına dair haberlere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerin bugün bakanlıkça yapılan açıklamayla yalanlandığını hatırlattı.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan açıklamanın, gerçekleri bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Güngör, şunları kaydetti:
     Birkaç gündür yoğun bir şekilde bakanlığın ismi de kullanılarak kamuoyu kasıtlı olarak yanlış yönlendirilmeye çalışılmakta ve asılsız tartışmalar başlatılmaktadır. Ancak Bakanlık yaptığı açıklama ile gerçekleri ortaya koyarak asılsız haberlere noktayı koymuştur. Bakanlığın basın açıklamasında da belirtildiği gibi limanda bir yıkım olması asla söz konusu değildir. 31 Ocak 2012 tarihinde onanan uygulama imar planına karşı açılan davada, mahkemece bir ara karar ile yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Dolayısıyla geçici bir durum olarak plana ilişkin bir işlem yapılmayacaktır. Böylesi bir karardan yıkım, döküm gibi anlamlar çıkarmak ve bunu spekülasyon haline getirmek ancak bir kötü niyet göstergesi olabilir.
    
     Muhabir: Eşber Okayer / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kuşadası Limanı ile ilgili hukuki süreç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER