Kuşadası Adviye Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik

Kuşadası Adviye Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açıldı


AYDIN (A.A) - Kuşadasında hayırsever desteğiyle yaptırılan Adviye-Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi törenle açıldı.
     Okulun açılış töreninde konuşan Aydın Valisi Kerem Al, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek değişen dünya koşullarının eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirdiğini ifade etti.
     Vali Al, şöyle konuştu:
     Ülkemiz bu koşullara uyum sağlayan, yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatın içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek durumundadır. Yarınlarımız, umutlarımız, eğitimle olacak. Bu bakımdan millet olarak, devlet olarak eğitim seferberliği içerisindeyiz. Bu güzel yuvamızı açmaktan mutluluk duyuyorum. Okulumuzu eğitime kazandıran hayırsever Adviye -Ertuğrul Acun çiftini kutluyorum dedi.
     Hayırsever Ertuğrul Acun ise Hayatta en büyük yatırımın eğitim olduğuna inandığımız için böyle bir hizmette bulunduk. Geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Vatanımızın içinde bulunduğu hassas günlerde üzüntü ile izlediğimiz cehaletin insana getirdiği noktayı hepimiz görmekteyiz. Bu yüzden eğitimli, bilgili, vatanını seven, içinde Allah korkusu olan bireyler yetiştirmek zorundayız. Bu nedenle eğitim kurumlarımızı çoğaltmak için devletimize yardımcı olmak ve hayırsever vatandaşlar olarak bizlerinde elimizi taşın altına koymamız gerekmektedir dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından Aydın Valisi Kerem Al tarafından okulu yaptıran hayırsever Ertuğrul-Adviye Acuna ve okul arsasını bağışlayan Mücella Emgine plaket takdim edilerek okulun açılışı gerçekleştirildi.
     22 bin 234 metrekare kullanım alanı olan 3 katlı, 18 derslikli okulda laboratuvar, kütüphane, kafeterya ve çok amaçlı salon da bulunuyor.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun / Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kuşadası Adviye Ertuğrul Acun Anadolu Denizcilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER