Kurtalan Kaymakamı Can:

Kurtalan Kaymakamı Can: İlçemiz, Bakanlığın Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülen projeler ile tarım ve hayvancılık alanında cazibe merkezine dönüşüyor


SİİRT (A.A) - Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, ilçenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülen projelerle tarım ve hayvancılık alanında cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.
     Can, yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen projelerle ilçenin hızlı bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu ifade ederek, tarım ve hayvancılığın ilçe için lokomotif bir sektör olduğunu belirtti.
     Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ile müteşebbislerin ve çiftçilerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yoğun bir proje çalışması başlattıklarına dikkati çeken Can şöyle dedi:
     İlçe ekonomisinin can damarı olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılığın gelişmesi için valiliğin de katkılarıyla kaymakamlığımızca her türlü destek sağlanmaktadır. Bu doğrultuda Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesinin yüzde 80 hibe desteğinden 18 köyde toplam 45 çiftçi yararlandı. Proje ile bin 412 dönüm arazi üzerine 33 bin 500 fıstık fidanı dikildi. Fıstık bahçelerinin etrafı da korunaklı hale getirilmesi için 32 bin 500 metre tel örgü ile çevrildi. Yine program sayesinde Kılıçlı köyünde 10 dekar arazi üzerinde 597 bin liralık sera kurulumu gerçekleştirildi. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 2 yıl geri ödemesiz, 6 yıl sıfır faizli kredi ile finanse edilen proje kapsamında Aksöğüt köyünde ikamet eden yardıma muhtaç 34 ailenin katılımıyla oluşturulan kooperatife toplamda 136 adet gebe düve alımı yapılarak, burada yaşayan vatandaşlar ekonomik olarak desteklendi. Bakanlığın GAP illerine yönelik Süt Sığırcılığı Hibe Programı kapsamında kabul edilen proje ile süt sağım ünitesine ve hayvan alımına 40 hibe uygulandı. İlçe merkezinde kurulan işletmede süt sağım üniteleri tamamlanarak, 100 gebe güve Almanyadan ithal edilerek alımı yapıldı. Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi kapsamında, ilçeye bağlı Bölüktepe, Akdem, Yayıklı ve Kılıçlı köylerinde toplam 334 dönümlük alanda dört nar bahçesi yüzde 50 hibe desteği ile kuruldu. İlçeye bağlı Bağlıca ve Yayıklı köylerinde mevcut bahçe-tarla yollarının stabilize olarak yapım işi aynı proje kapsamında gelecek yılın yatırım programına alındı. İlçemiz Bakanlığın Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülen projeler ile tarım ve hayvancılık alanında cazibe merkezine dönüşüyor.
    
     -Asfaltlanan köy yolları-
    
     Kaymakam Can, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden olan KÖYDES projeleriyle, ilçedeki köy yollarının yüzde 95lik bölümünün asfaltlandığını da ifade ederek, köylerdeki alt yapı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla da birçok proje uygulandığını belirtti.
     İlçede son yıllarda hayata geçirilen eğitim, sağlık, kültür, ulaşım ve sosyal kalkınma programları ile vatandaşların refah seviyesinin arttığına dikkati çeken Can, İnsan odaklı projelere de büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki aylarda Aile Destek Eğitim Merkezi (ADEN) ile Toplum Destekli Polis Büro Amirliği (TOPDES) hizmete girecek. ADEN için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunduğumuz proje kabul edilerek, 300 bin lira ödenek tahsis edildi. TOPDES için sunduğumuz proje de kabul edilerek, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 100 bin lira ödenek ayrıldı. İlçedeki eski öğretmenevi onarımdan geçirilerek TOPDESe tahsis edildi. Önümüzdeki aylarda bu iki projemizi hayata geçirerek, Kurtalan halkımızın hizmetine sunacağız dedi.
    
     Muhabir: Abdurrahman Binay /Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kurtalan Kaymakamı Can: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER