Kurtalanda başıboş inekler toplatıldı

Kurtalanda başıboş inekler toplatıldı -Belediye ekipleri, sokaklarda başıboş gezen 12 ineği çocuk parkına topladı


SİİRT (A.A) - Kurtalan Belediyesi ekipleri, başıboş gezen inekleri topladı.
     Kurtalan Belediyesi, ilçede büyük bir sorun haline gelen başıboş ineklerin toplatılması için bir ekip kurdu. Belediye hoparlörlerinden başıboş ineklerin toplatılacağı uyarısında bulunan belediye ekipleri, uyarılara rağmen gerekli hassasiyet gösterilmeyince başıboş hayvanları topladı.
     Cadde ve sokakları gezen ekipler, 12 ineği toplayarak Sümer Mahallesinde atıl durumda bulunan çocuk parkına yerleştirdi.
     Sokakta dolaşan ineklerin çöplerden beslendiğini kaydeden Belediye Başkanı Necat Yılmaz, sokaklarda başıboş dolaşan ineklerin çevre ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.
     İnekleri toplatma kararının Kurtalan halkının iyiliği için olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bizim toplattığımız inekler çöpleri karıştırarak kötü koku yayılmasına neden oluyorlar. Yedikleri çöplerde zararlı maddeler bulunuyor ve çocuklarımız o ineklerin sütünü içiyor. Çocuklarımızın hastalanmaması için inekleri toplattık. Bundan sonra toplattığımız hayvanlar için sahiplerine ilk seferde 50 lira, ikinci seferde 100 lira, üçüncü seferde 150 lira, dördüncü seferde ise 200 lira ceza keseceğiz. Hayvan sahipleri hayvanlarına tüm uyarılara rağmen sahip çıkmazlarsa inekleri kesip etini fakir vatandaşlarımıza dağıtacağız.
    
     Muhabir: Abdurrahman Binay / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kurtalanda başıboş inekler toplatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER