Kurbanlık koyun ve keçilerinin dişlerini fırçalıyor

Kurbanlık koyun ve keçilerinin dişlerini fırçalıyor -Samsunda kurbanlık koyun ve keçi satışı yapan Celal Payzı, müşterilerin beğenisini kazanmak ve kurbanlık hayvanların bakımlı görünmesini sağlamak için pazar alanına getirdiği kurb


SAMSUN (A.A) - Fatma Kalay - Samsunda kurbanlık koyun ve keçi satışı yapan Celal Payzı (45), müşterilerin beğenisini kazanmak ve kurbanlık hayvanların bakımlı görünmesini sağlamak için pazar alanına getirdiği kurbanlık keçi ve koyunlarının dişlerini fırçalıyor.
     Payzı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını söyledi.
     Kurbanlıkların sağlıklı görünmesinin önemli olduğunu vurgulayan Payzı, dişi olmayan, sağlıksız hayvanların kurbanlık olamayacağını, bu nedenle hayvanlarına özenle baktıklarını belirtti.
     Pazara gelen müşterilere kurbanlıkların ilk olarak dişlerini gösterdiklerini anlatan Payzı, Amaç dişlerine bakarak kurbanlığın sağlıklı olduğunu göstermek. 3 yıl önce ilk defa bu uygulamayı başlattım. Kurban Bayramından bir ay önce kurbanlıkların dişlerini fırçalamaya başlıyorum. Öt yandan bayram hazırlığı olarak tüylerini kırpıyoruz, temizliklerini yapıyoruz dedi.
    
     -Keçilere bardakla kola ve su-
    
     Kurbanlıklarına çocukları gibi baktıklarını açıklayan Payzı, şunları kaydetti:
     Keçilerimize bardakla kola ve su veriyoruz. Kaşıkla yem yediriyoruz. En çok sevdikleri içecek kola. Çocuğumuz gibi bakıyoruz onlara. Alıştırdık kendimize, biz onlardan ekmek yiyoruz onlar da bizden. Sevdiğimiz için kar kış demeden ilgileniyoruz. Kurbanlık satışlarımız 400 liradan başlayarak 1500 liraya kadar çıkıyor.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Kurbanlık koyun ve keçilerinin dişlerini fırçalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER