Kurban Bayramı

Kurban Bayramı -AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen: İnsanların birbiriyle kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramlar bir fırsattır


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, insanların birbirleriyle kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramların bir fırsat olduğunu belirtti.
     Çimen, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramlarda yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşandığını, bu manevi günlerin, gelenek ve görenekleri kuşaktan kuşağa aktarmanın yanı sıra sevinçleri toplumun her kesimi ile ortak yaşanmanın bir göstergesi olduğunu vurguladı.
     Kurban Bayramının kendini ve malını hak yoluna adamanın bir simgesi olduğunu ifade eden Çimen, şöyle devam etti:
     İnsanların birbiriyle kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramlar bir fırsattır. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bu değerler hem şehrimizin gümüşten bir hane haline gelmesi hem de ülkemizin müreffeh bir ülke seviyesine ulaşması için önemlidir. Bu nedenle bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.
     Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyükleri olmak üzere bütün yakınları, komşuları , akraba ve dostları, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmem gerektiğini belirten Çimen, şunları kaydetti:
     Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere Gümüşhaneli hemşehrilerimin, teşkilatımızın ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını temenni ederim.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER