Kurban Bayramı hazırlıkları

Kurban Bayramı hazırlıkları -Gümüşhaneli kadınlar, Kurban Bayramı öncesi, misafirlerine ikram edecekleri börek yufkası, siron, erişte ve tatlı pişirerek bayram hazırlıklarını tamamladı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhaneli kadınlar, Kurban Bayramı öncesi, misafirlerine ikram edecekleri börek yufkası, siron, erişte, tatlı pişirerek bayram hazırlıklarını tamamladı.
     Torulun Köprübaşı Mahallesinde yaşayan Gülbahar Atasu (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişten gelen bayram geleneğini sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.
     Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Atasu, Mahallede komşular bir araya toplanarak, birer gün sıra ile börek yufkası, siron, erişte, tatlı gibi bayramda misafirlere ikram edeceğimiz yöremize has yemeklerimizi hazırladık. Bayramda çoğunlukla misafirlerimize siron, erişte, börek, tatlı ikram ediyoruz dedi.
     Eski bayramların artık yaşanmadığını kaydeden Atasu, Eskiden bayramlarda düğün yemeği gibi yemek yapardık. Gelenleri yedirir, hiç kimseyi aç geri çevirmezdik. Şimdi eski bayramlar yok, çok az insan geliyor. Gelirse bizim çoluk çocuğumuz geliyor, başka da kimse gelmiyor ama biz yine de hazırlığımızı yapıyoruz diye konuştu.
     86 yaşındaki Zahide Atasu ise bayram öncesi hazırlıklar yaptıklarını, çeşitli yemekler pişirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
     Eskiden bayramlarda gelenimiz gidenimiz çok olurdu. Bayram namazı için başka mahallelerden, başka köylerden gelenler için sofralar kurardık. Bir gün önceden hazırladığımız yemekleri ikram ederdik. Çok çeşitli yemekler yapardık. Konu komşu hep birlikte yemek yerdik. Yemek sonrası komşuları ziyaret ederdik. Kemençeler, çalgılar çalardı. Horon oynardık. Büyüklerimizi ziyaret eder, ellerini öperdik. Bayramlaşır, dualarını alırdık. Şimdi eski bayramlar yok. Şimdiki gençler bizim yaptıklarımızı yapmıyorlar. Bayram neşesi yok.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kurban Bayramı hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER