Kurban Bayramının ardından

Kurban Bayramının ardından -Kesilen kurbanlıkların kulak küpesi ve pasaportlarının yarına kadar teslim edilmesi gerekiyor


MALATYA (A.A) - Kurban Bayramında kesilen kurbanlıkların kulak küpe ve pasaportlarının yarına kadar ilgili mercilere teslim edilmesi gerekiyor.
     Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kesilen kurbanlıkların hayvan varlığı kayıtlarından düşülmesi için Kurban Bayramı sonrasında çalışma yaptıklarını ifade etti.
     Kesilen kurbanlıkların kulak küpesi ve pasaportlarının veteriner hekimler, sağlık teknisyenleri, din görevlileri, muhtarlar ya da belediye görevlilerine yarına kadar teslim etmeleri gerektiğini ifade eden Aytekin, ilgililerin de kendilerine bu bilgileri tutanak halinde teslim edeceğini söyledi.
     Kulak küpesi ve pasaportları teslim edilen hayvanların envanterden düşüleceğini, ayrıca tutanaklar sayesinde Kurban Bayramında Malatyada kaç hayvan kesildiğini belirleyeceklerini dile getiren Aytekin, kesilen kurbanlıkların kulak küpe ve pasaportlarını bildirmeyenlere ise 593 lira para cezası kesileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kurban Bayramının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER