Kurban Bayramını kutluyoruz

Kurban Bayramını kutluyoruz -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -(Kurban kanlarının Marmaraya dökülmesi) İstanbulun kanalizasyon altyapısının yüzde 95i tamamlandı ama kanalizasyonun direkt denize bağlı olduğu bazı yerlerde atık


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbulda kesilen bazı kurbanların kanlarının Marmara Denizine dökülmesine ilişkin, İstanbulun kanalizasyon altyapısının yüzde 95i tamamlandı ama kanalizasyonun direkt denize bağlı olduğu bazı yerlerde atık sular denize boşalabiliyor. Bu tamamen arızi yerlerde böyle dedi.
     Bayram tatilini Afyonkarahisarda geçiren Eroğlu, cuma namazını Gedik Ahmet Paşa Camisinde kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı, bir grup Somalili göçmenle sohbet etti.
     Eroğlu, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milleti ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayarak, bayramın barış ve huzur getirmesini diledi.
     İstanbulda, kesilen kimi kurbanların kanlarının, Marmara Denizinin kıyıya yakın bazı bölümlerine dökülmesiyle ilgili basında yer alan haberleri değerlendiren Eroğlu, 15 milyon kişinin yaşadığı kentte kanalizasyon sistemlerinin büyük bölümünün tamamlandığını bildirdi.
     Eroğlu, önceki yıllarda kentte atık sular ve kanalizasyon sularının yüzde 4,5inin toplanabildiğini, kalanının derelerden denize döküldüğünü ve arıtma sistemleri bulunmadığını hatırlatarak, İstanbulun kanalizasyon altyapısının yüzde 95i tamamlandı ama kanalizasyonun direkt denize bağlı olduğu bazı yerlerde atık sular denize boşalabiliyor. Bu tamamen arızi yerlerde böyle diye konuştu.
    
     -Hayvanlara eziyet etmenin dahi cezası var-
    
     Sokaklarda rastgele kurban kesilmemesi için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Eroğlu, bütün vakıf, mezbaha ve belediyelerin belirlenen yerlerde kesim yaptığını anlattı.
     Eroğlu, binde bir oranında kurallara uymayanlar olduğunu ve bunlardan belirleyebildiklerine ceza uyguladıklarını kaydederek, Cezalar da ağır; 2 bin 500 liradan başlıyor. Bırakın yanlış yerde kesim yapmayı, hayvanlara eziyet etmenin dahi cezası var. Onlar da canlıdır ve onlara da gereken sevgiyi, saygıyı göstermek gerekiyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ekip - Serdar Yılmaz / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kurban Bayramını kutluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER