Kuran kursunda tuz tüketimimin azaltılması eğitimi

Kuran kursunda tuz tüketimimin azaltılması eğitimi -Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelindeki kuran kurslarında eğitim görenlere tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik eğitim veriyor


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak, kentteki kuran kurslarında tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik eğitim çalışması başlatıldığını bildirdi.
     Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik başlattığı kampanya çerçevesinde çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak tuz tüketimimin olumsuz yönlerine dikkat çekemeye gayret ettiklerini söyledi.
     Bu çerçevede, İl Müftülüğü ile ortak çalışma yaptıklarını belirten Demirbaş, kuran kursu öğrencileri ile halkın bilgilendirilmesi amacıyla hutbelerde bu konunun ele alınmasını talep ettiklerini anlattı.
     Demirbaş, Halk Sağlığı uzmanlarının merkezdeki Bekir Kadı Kuran Kursunda bayan kursiyerlere yönelik çalışma yaptığını dile getiren Demirbaş, Halk sağlığının korunması ve hastalık oluşumunun önlenmesinde multidisipliner bir yaklaşım ile toplumumuzda tuz tüketimin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için tuz tüketiminin azaltılması çalışmaları kapsamında kuran kursunda bayan kursiyerlere yönelik eğitim düzenlenmiştir. Ülkemizde günlük tuz tüketim miktarının 18 gram olduğu saptanmıştır. Ülkemizde ekmek, geleneksel ürünlerden turşu, salamura, konserve, peynir ve diğer işlenmiş ürünler ile yemek hazırlarken ve masada ilave edilen tuzun aşırı yük oluşturduğu düşünülmektedir. Sonuç olarak ülkemizde tuz tüketimi önerilen değerlerin üç katı kadardır. Fazla tuz tüketimi yüksek kan basıncı artışına neden olmaktadır. Yüksek kan basıncı ise ülkemizde ölümlerin ve hastalık yükünün en önemli nedeni olan kalp hastalıklarının önde gelen risk faktörüdür. Ayrıca mide kanseri, osteoporoz, böbrek hastalıkları ile yakından ilişkilidir.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kuran kursunda tuz tüketimimin azaltılması eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER