Kumlucada tek kurşun av tüfeği atış

Kumlucada tek kurşun av tüfeği atış yarışması sona erdi -Yarışmaya Kumlucanın yanı sıra çevre il ve ilçelerden yaklaşık 600 avcı ve atıcı katıldı


ANTALYA (A.A) - Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği tarafından organize edilen ve iki gün süren tek kurşun av tüfeği atış yarışması sona erdi.
     Yarışmaya Kumluca ve çevre ilçelerin yanı sıra, Isparta, Burdur, Muğla ve Konya illerinden yaklaşık 600 avcı ve atıcı katıldı. Kadınların da ilgi gösterdiği atış yarışmalarının 50 metre finali, avcı ve atıcılar arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.
     Atış yarışması sonunda 100 metre sabit hedefte Mustafa Karakuş, 50 metre sabit hedefte Fatih Durdaş, 50 metre hareketli hedefte Çetin Doğru; kadınlar 50 metrede ise Pınar Tanrıkulu birinci oldu. Dereceye giren avcı ve atıcılara kupa, madalya ve hediye edilen av tüfekleri, Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Oktay Karakuş, dernek yönetim kurulu üyeleri ve diğer katılımcılar tarafından verildi.
     Atış yarışmalarının ikinci gününe Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye ve il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, köy ve mahalle muhtarları da katıldı.
     Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Oktay Karakuş, ödül töreni sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak ilk defa atış yarışması düzenlediklerini, yarışmaya Kumluca ve çevre ilçelerin yanı sıra diğer illerden de avcı ve atıcıların ilgi göstermelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Atış yarışmalarının iki gün sürdüğünü ifade eden Karakuş, atışların federasyondan hakemler gözetiminde yapıldığını ve avcı ve atıcıların birbirleriyle kıyasıya mücadele etiklerini belirtti.
     Karakuş, "Sportif bir faaliyet çerçevesinde, hobi olarak avcılık ve atıcılığa meraklı olan vatandaşlarımızı derneğimiz olarak düzenlediğimiz etkinlikle bir araya getirdik. Atış yarışmamıza avcı ve atıcılarımızın ilgisi son derece güzeldi. Hem ilçemiz hem de çevre ilçe ve illerden gelen misafirlerimiz organizasyonumuzdan son derece memnun ayrıldı. İnşallah bundan sonrada bu tür etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceğiz" dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada tek kurşun av tüfeği atış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER