Kumlucada köylüler yağmur ve şükür duası

Kumlucada köylüler yağmur ve şükür duası yaptı -Güzören köyünde sürdürülen gelenek kapsamında köylüler yağmur ve şükür duasını bir arada gerçekleştirdi


ANTALYA (A.A) - Kumlucaya bağlı Güzören köyünde yüzyıllardır sürdürülen etkinlik kapsamında bu yıl yağmur ve şükür duası bir arada yapıldı.
     Yağmur duasına Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
     Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, duadan önce Müderris Dede Türbesi yanında vatandaşlara vaaz yaptı, din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Öğle namazının ardından Peşe tarafından yağmur ve şükür duası yapıldı. Duanın ardından etkinliğe katılanlara yemek ikram edildi.
     Güzören köyü muhtarı Selahattin Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinde yüzyıllardır süren yağmur duası geleneğini kendilerinin de sürdürdüğünü söyledi.
     Etkinliğin bazen yağmur, bazen şükür duası şeklinde adlandırıldığını ifade eden Okur, etkinlikle insanların bir arada olmasını sağladıklarını anlattı.
     Okur, "Bu yıl yağmurlarımız bol oldu, bereketli bir yıl geçiriyoruz. Bundan dolayı yağmur duasının yanı sıra şükür duası da yaptık. Halkımızın ilgisi çok güzel, temennimiz geleneğimizin bizden sonraki nesillerce de devam ettirilmesi" dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada köylüler yağmur ve şükür duası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER