Kültürler Arası Diyalog ve Barış

Kültürler Arası Diyalog ve Barış Günü 26 Eylülde kutlanacak


ADANA (A.A) - Kültürler Arası Diyalog ve Barış Günü, Adanada 26 Eylülde Türk Kültür Vakfı Adana Bölge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikle kutlanacak.
     Türk Kültür Vakfı (TKV) Bölge Koordinatörü Müge Gülmen, yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında farklı inanç kültürlerinden insanların hoşgörü ve barışı anlayıp, tüm toplumlara, kültürler arası diyalog ve hoşgörü içinde yaşanabileceğinin gösterilebileceğini düşündüklerini belirtti.
     Etkinliklerin konusunun barış ve hoşgörü olacağını ifade eden Gülmen, şu bilgileri verdi:
     Ülkemizin, bölgemizin hoşgörü ve tolerans kültürünün bir örneği olarak Adanayı öğrencilerimize tanıtabileceğimiz barış ve hoşgörü konulu etkinlik yapmayı planladık. Hiçbir farklılık gözetilmeden, tüm önyargılardan uzak bir bölge, ülke ve dünya için, projemizde birlikte olabilmeyi diliyoruz. Projemizin hedef kitlesi ve etkinlik ortakları, başta liseler, lise öğrencileri, Türk Kültür Vakfı öğrencileri ön planda olmak üzere Adanada tanınmış sevilen noktalar ve kültürel yerlerdir.
     Gülmen, Kültürler Arası Diyalog ve Barış Günü etkinliklerinin tüm dünyada kutlanacağı gibi Türkiyede de Adananın yanısıra Ankara, İstanbul ve İzmirde de etkinlikler düzenlenerek kutlanacağını bildirdi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kültürler Arası Diyalog ve Barış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER