Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -(İzmir Konak Meydanındaki binaların yıkılmasına ilişkin tartışma) Meydanların büyütülmesinden memnuniyet duyarım ama belediye binası yıkmak benim işim değil


İZMİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Konak Meydanındaki binaların yıkılması konusundaki tartışmalara ilişkin olarak, Meydanların büyütülmesinden memnuniyet duyarım, ama belediye binası yıkmak benim işim değil dedi.
     AK Parti İzmir il teşkilatınca Aydının Kuşadası ilçesinde düzenlenen eğitim programına katılan Günay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Günay, İzmir Konak Meydanındaki aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesinin de yer aldığı tarihi niteliği olmayan binaların yıkılması yönündeki tartışmalara ilişkin bir soru üzerine Kurumumuza gelip bilgimize sunulmuş bir proje yok, ama ben tarihi meydanlardaki binaların yıkılması ve meydanların büyütülmesinden memnuniyet duyarım. Elimizden geldiği kadar desteklerim, ama belediye binası yıkmak benim işim değil dedi.
     İzmirdeki eski Sümerbank arazisi konusundaki bir soru üzerine de bu konuda bakanlık personelinin çalıştığını dile getiren Günay, Biz orayı galiba belediye ile paylaşacağız. Öyle olumlu bir gelişme var. Mutabakatımızı bildirdik. Araziyi paylaşalım. Belediye bazı sosyal tesisler yapsın, biz de turizm bölgesi oluşturalım, kültür vahası yapalım diye düşüncemizi bildirdik diye konuştu.
     Günay, bir soru üzerine İzmirde kruvaziyer limanı yapılmasına ilişkin proje aleyhine açılan idari davaları da değerlendirerek, Geçenlerde İnciraltı ile ilgili tartışma olduğunda, umarım dava yoluna gitmez demiştim. Dava işi uzatıyor, hizmetin gelmesini 2-3 yıl uzatıyor. Kaynak kaybı da oluyor. Arkadaşlarımızın itirazlarını ilgili mercilerle müzakere etmelerini ve orta yol bulmalarını tavsiye ederim. Dava açmak bir anlamda o hizmetin yapılmasını engellemek anlamına geliyor dedi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER