Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Denizlide:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Denizlide: -Bizi ayırmaya çalışanlara inatla Türkiyenin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz -İnsanlığımızla, hizmetimizle, vatan sevgimizle bu ayrılık odaklarının kökünü kurutacağız


DENİZLİ (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bizi ayırmaya çalışanlara inatla Türkiyenin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz dedi.
     Bakan Günay, iş adamı Ahmet Nazif Zorlunun yaptıracağı Denizli Arkeoloji Müzesi ve Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesinin Laodikya Antik Kentinde düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte uzun zamandan beri özlemi çekilen bir girişimin protokolünü imzalamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
     Denizlinin kaynaklarının Türkiyeye dünyaya tanıtılması ve ilin bir dünya kenti haline gelmesi için tarihi eserlerine sahip çıkması, ören yerlerini ayağa kaldırması, yeni müzelerle şehrin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Günay, iş adamı Ahmet Nazif Zorlunun 30 bin metrekarelik alana Denizli Arkeoloji Müzesi, 5 bin metrekarelik alanda ise Pamukkale Hierapolis Arkeoloji Müzesi yaptıracağını bildirdi.
     Binlerce insana iş kapısı açan, Türkiyede üretimi geliştirerek dünyaya ihracat yapanların çok güzel vatanseverlik örnekleri verdiğini dile getiren Günay, son 3 gün içerisinde 4 müze açılışı yaptıklarını ifade ederek, Bugün 2 müzenin anlaşmasını yapıyoruz. Kimse yanlış bir siyasi yorum yapmasın ama, Durmak yok yola devam anlayışı içerisindeyiz dedi.
     Vanda bir hafta önce 10 bin metrekarelik bir müzenin temelini attıklarını, bir yıl sonra bu müzenin açılışını gerçekleştireceklerini anımsatan Günay, Vanda 15-16 bin konut bitti. Ben buraları gezdim Allah devlete, millete zeval vermesin sözünün ne demek olduğunu bunları görünce anlıyoruz. 16 bin konutun anahtarını sayın Başbakan 23 Ekimde teslim edecek. Bizde o gün öğleden sonra Ahlata gidip bir alanın açılışını yapacağız diye konuştu.
    
     -Türkiyenin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz-
    
     Türkiye Cumhuriyetinin kültür ve turizmden sorumlu bir hükümet üyesi olarak çalışmalardan iftihar duyduğunu vurgulayan Günay, ülkenin her tarafını ayrımsız ayağa kaldırmaya çalıştıklarına dikkati çekti.
     Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Bakan Günay, şöyle konuştu:
     Çocuklarımız, evlatlarımız bugünlerde bazen kasıtla bazen büyük bir talihsiz kazayla canlarını yitiriyorlar. Artık bunlar son olsun. Artık çocuklarımızın arkasında el bağlamamız, çocuklarımızı bayraklara sarıp ana-babaların kucağına vermemiz son olsun. Allah milletimize birlik ve dirlik versin.
     Bizi ayırmaya çalışanlara inatla biz ayrılmadan Türkiyenin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bu milletin vatanseverleriyle kavga etmekten vazgeç ey düşman. Bizim ayrımsız çalışma aşkımız, gayretimiz karşısında senin o zulmünün kılıcı, bizim bu insan sevgimizin ateşi içinde yok olup gider. Biz insanlığımızla, hizmetimizle, vatan sevgimizle bu ayrılık odaklarının kökünü kurutacağız. Bunun için çalışıyoruz. Umuyorum ve Allahtan bunu diliyorum.
    
     -Tarihi sütunlar arasında protokol imzalandı-
    
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise her yıl 2 milyon lirayı Laodikya Antik Kentine aktardıklarını, üniversite ve belediye işbirliğiyle sürdürülen kazıların, aralıksız sürdüğünü söyledi.
     İş adamı Ahmet Nazif Zorlu da, 25 bin çalışanıyla bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Bakan Günay, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, iş adamı Ahmet Nazif Zorlu arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Denizlide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER