Kültür ve Sanat Galerisinin temeli, 19

Kültür ve Sanat Galerisinin temeli, 19 Nisanda atılacak


MALATYA (A.A) - Kültür ve Sanat Galerisi ile oluşturulacak Sanat Sokağına inşa edilecek yapıların temeli, 19 Nisanda atılacak.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Hizmet Binası yanındaki alanda yapılacak Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağına inşa edilecek yapıların temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin katılacağı belirtildi.
     Toplam inşaat alanı 6 bin 756 metrekare olan Kültür ve Sanat Galerisinin 3 blok ve 3 kattan oluştuğu, çelik yapı çatı sistemiyle betonarme sisteminden oluşacak galerinin içerisinde 375 metrekare kent panoraması, 375 metrekare de kent müzesi, ofisler ve öğretmen odaları ile heykel, çömlek, mefruşat, kara kalem, el sanatları, ahşap, fotoğraf, müzik, takı, çini, bez bebek, vitray, minyatür, ebru, hat, tezhip ve yağlı boya atölyelerinin bulunacağı ifade edildi.
     Açıklamada, galerinin bin 927 metrekarelik yarı açık avlusunun ise sergi alanı olarak kullanılacağı kaydedildi.
     3 bin 510 metrekare alanda oluşturulacak Sanat Sokağında yapılacak 6 konaktan bazılarının 3, bazılarının ise 4 katlı olacağı belirtildi.
     Yapıların, gençlik merkezi, kent müzesi, Malatya mutfağı, kitap kafe, sohbet kafe, türkü kafe ve halıcı konak olarak kullanılacağı ifade edildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kültür ve Sanat Galerisinin temeli, 19 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER