Kültür sitesi yerini yeşil alana bırakıyor

Kültür sitesi yerini yeşil alana bırakıyor -Çorumda 20 yıl önce 4 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve içerisinde 130 iş yerinin bulunduğu 70. Yıl Cumhuriyet İl Özel İdare Kültür Sitesi binası, alınan yıkım kararı ile yerini yeşil ala


ÇORUM (A.A) - Çorumda 20 yıl önce 4 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve içerisinde 130 iş yerinin bulunduğu 70. Yıl Cumhuriyet İl Özel İdare Kültür Sitesi binası, alınan yıkım kararı ile yerini yeşil alana bırakıyor.
     Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, beraberindeki yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ile bazı belediye meclis üyeleriyle Gazi Caddesindeki 70. Yıl Cumhuriyet İl Özel İdaresi Kültür Sitesi binasının yıkım çalışmalarını izledi.
     Çalışmaların başlaması dolayısıyla yüklenici firma tarafından kurban kesildi. Yıkım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Külcü, daha sonra son kez kültür sitesini gezdi.
     Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Külcü, şehrin estetiği bakımından sorunlu bir mimariye sahip olan kültür sitesi binasının mülkiyetinin, bir süre önce İl Özel İdaresi tarafından belediyeye devredildiğini hatırlattı.
     Söz konusu binanın yıkımı sonrası hem görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını hem de bölgenin, halkın istifade edebileceği bir yaşam alanı haline getirileceğini vurgulayan Külcü, "Yapıldığı günden itibaren adeta bir hilkat garibesi olarak, şehrin bağrında bir hançer gibi duran bu beton kütlesini yıkarak, yaklaşık 4 bin 200 metre karelik araziyi, halkın yaşam alanları arasına katmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
     Yıkım sonrasında bölgeye yapılması planlanan park içerisine sanat galerisi de inşa edileceğini bildiren Külcü, "Yıkılan sitenin içerisinde güzel sanatlar galerisi de vardı. Yapacağımız projede buraya lüks bir sanat galerisi inşa edeceğiz. Bin metre genişliğe sahip olacak galerinin, sergi ve fuaye salonları da olacak" dedi.
     Kültür sitesi binasının belediyeye devri karşılığında büyük bir ekonomik bedel ödediklerini ifade eden Külcü, "Emlak beyan değerleri üzerinden 6 milyon, rayiç bedelleri üzerinden de 15 milyon liralık bir gayrimenkul takasının yanı sıra üstüne nakit ödeme yapmak suretiyle yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. İl Özel İdaresine bugüne kadar bir miktar ödemek yaptık. Bunun dışında kentin değişik bölgelerinden de 32 bin metre karelik gayrimenkullerimizden devir yaptık" ifadelerini kullandı.
     İl Özel İdaresi tarafından 1991 yılında yaptırılan kültür sitesi, 1993 yılında kullanıma açılmıştı. Yaklaşık 4 bin 200 metre karelik bir alan üzerine kurulu bulunan ve içerisinde 130 iş yerinin bulunduğu binanın bir ay içerisinde yıkılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Kültür sitesi yerini yeşil alana bırakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER