Kültür merkezleri kadınları istihdama yöneltti

Kültür merkezleri kadınları istihdama yöneltti -Şanlıurfadaki kadın kültür merkezleri aracılığıyla binlerce kadın iş sahibi oldu -Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman: -Bölgemizde kadının sesi yükseliyor (Fotoğraflı-Görü


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Şanlıurfadaki kadın kültür merkezleri aracılığıyla binlerce kadın iş sahibi oldu.
     Elinin hamuruyla erkek işine karışma deyimini tersten okuyan Güneydoğulu kadınlar, son dönemlerde iş dünyasında yer edinebilmek için mücadele ediyor. Orta kademeden üst yönetime kadar pek çok pozisyonda görev alan kadın çalışanın sayısı bölgede gittikçe artıyor.
     Bu kapsamda Şanlıufada bin 100 kadın, belediyenin mikrokredi uygulamasından aldıkları maddi destekle kendi işlerini kurdu. Kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol alabilmesi için kentteki en önemli kuruluşların başında ise valilik ve belediye bünyesinde hizmet veren 21 adet Kadın Kültür Merkezi oluşturuyor.
    
     -Çok yönlü hizmet
    
     Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlara merkezler aracılığıyla çok yönlü hizmet sunulduğunu belirterek, merkezlere yönelik çalışmaların yakın sürede daha aktif hale getirileceğini söyledi.
     Kadınların söz konusu merkezler vasıtasıyla birbirleriyle daha sıkı diyaloğa girdiğini ifade eden Duman, merkezlerin en önemli özelliğinin kadınların her türlü sorunlarıyla ilgilenilmesi olduğunu dile getirdi.
     Söz konusu merkezlere gelen kursiyerlerin evlerinden çıkarak rahat bir nefes alabildiğini anlatan Vali Yardımcısı Duman, şunları kaydetti:
     Önümüzdeki dönemlerde buradaki programları daha da geliştirmeye çalışacağız. Özellikle turistik eşya ve geleneksel el sanatlarımızın ekonomiye katkı sağlamasına çalışacağız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKURun, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında merkezlerimizdeki kadınları, mesleki kurslara ve özel sektörde çalışabilecekleri alanlara yönlendirmeye çalışacağız. Bölgemizdeki yatırımcıların istediği potansiyel iş gücüne yönelik kadınlarımızı yönlendireceğiz.
     Aylin Kırcı Duman, kentteki birçok kamu ve sivil toplum kuruluşunun söz konusu merkezlerde çeşitli kurslar düzenlediğini de dile getirerek, Kadın vali yardımcısı olarak her zaman onların yanındayım dedi.
     Şanlıurfalı kadınların kültür merkezlerine yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Duman, Bu yıl 20 bine yakın kadınımız merkezlerimizden faydalandı. Merkezlerimizde pek çok program ve çalışmalar var. Bunların koordinasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Burada önemli olan kadınlarımıza ulaşmak ve onların eksiklik duyduğu hangi konular varsa onlara yardımcı olmak. Bölgemizde kadının sesi yükseliyor, çok çalışmamız var, önümüzdeki dönemlerde bu daha da artacak ve görülebilecektir. Özellikle teşvik sistemiyle bölgeye gelen yatırımcılar da kadın istihdamını daha da artıracaktır. Biz de bu konuda kadınlara pozitif ayrımcılık sağlama gayreti içerisindeyiz diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kültür merkezleri kadınları istihdama yöneltti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER