KUDAKA Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

KUDAKA Bilgilendirme Toplantısı yapıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) 2013 yılı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     Şair Zihni Kültür Merkezinde yapılan toplantıya, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
     Vali İpek, yaptığı konuşmada, Bayburtun geleceğinin turizmde olduğunu ve diğer illerden bu anlamda daha avantajlı konumda bulunduğunu söyledi.
     Aydıntepe ilçesinde, bölge illerinde bulunmayan yer altı şehri bulunduğunu belirten İpek, şöyle devam etti:
     Bu yeraltı şehirleri sadece Kapadokyada bir de Bayburtta var. Türkiyenin hisar uzunluğu olarak en büyük üçüncü kalesi Bayburtta. Çoruh gibi bir nehir, turizmin ve tarımın elinde olduğu bir nehrin en büyük kısmı Bayburttan geçiyor. İlimizi hem il merkezi olarak, hem de il sınırları olarak bir uçtan başlıyor bir uçtan çıkıyor. Onun için buralarda hep turizm yatıyor. Bunun dışında çok ciddi turizm altyapıları olan ve diğer illerimizde olamayan yaylalarımız var bizim. Bizim bu anlamda gerçekten proje üretilebilecek materyaller ve altyapı olarak çok daha iyiyiz diğer illerden. Bunun içinde daha iyi projeler üretmemiz lazım.
     İpek, Bayburtun, Doğu ve Güneydoğu illerinin Karadenize bağlantı noktasında olmasının da büyük bir avantaj olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Trabzon Limanından Ortadoğuya ve Türkiyenin doğusuna, güneydoğusuna giden yol Bayburttan geçiyor. Bu yol üzerinde turizmi amaçlayan çok ciddi tesisler kurabiliriz, yapılar yapabiliriz. Bunlarla birlikte Dede Korkut, Abdulvehhap Gazi, Şehit Osman gibi daha birçok turizm altyapımız var. Yani Bayburt olarak şanslıyız, çünkü ilimizde bir altyapı var. Bunları turizme kazandırıp bölgedeki turistleri buraya çekebilecek altyapıyı kurmak için güzel bir fırsat sunmuş KUDAKA, biz onlara teşekkür ediyoruz.
     KUDAKA Genel Sekreteri Altan, 2013 yılında üç alanda mali destek programı uygulanacağını ifade ederek, Bunlardan biri Bayburta özel et ve süt ürünlerinin işletmesine yönelik bir programdır ve ajans tarihinde ilk defa bir ile yönelik bir program bu şekilde uygulanacak. Bu aynı zamanda Bayburta sağlanmış bir avantaj. Dolayısıyla bu Bayburt için son derece önemli bir fırsat dedi.
     Projenin 2 milyon bütçeli ve tarıma yönelik bir program olduğunu anlatan Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Geçtiğimiz dönemlerde burada bilgilendirme toplantıları yaparken, hep tarımla ilgili talepler geliyordu. İşte bunu göz önüne alarak ajansımız sadece Bayburta yönelik böyle bir program düzenledi. Bu hakkaniyetli de bir program oldu. Çünkü ajansımızın sorumlu olduğu diğer iki ilimiz Erzincan ve Erzurumda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu var. ABde hibe programlarını yürütüyor. Aşağı yukarı tarımla ilgili bütün konulara destek veriyorlar. Ajansların bir görevi de bölge içi gelişmiş farklılıklarını azaltmak. Yani sadece bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak değil, aynı zamanda bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmakta ajanslara kanunla verilmiş bir görev. Bayburtta, Erzincan ve Erzuruma göre daha az gelişmiş bir ilimiz. Dolayısıyla bu programın Bayburta özel olması hakkaniyete uygun oldu.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber KUDAKA Bilgilendirme Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER